01.04.2019 | 18:08
Дину оспорва победата на Кобрата, може да я отменят
Румънецът се жалва за удара в тила, изслушването е през май

Нови облаци надвисват над Кубрат Пулев след обвинението в сексуално посегателство заради скандалната целувка с репортерката от Коста Меса, известна като Джейн Суши. След като записа най-драматичната си победа на профиринга над Богдан Дину в американския град, най-добрият български профибоксьор може да бъде лишен от нея.

Причината е, че румънецът и неговият щаб са подали жалба пред Атлетическата комисия на Калифорния за удара зад главата, след който той разчиташе на дисквалификация на Кобрата в 7-ия рунд. Дину първоначално обяви, че не може да продължи боя, но след като реферът на ринга Раул Кайс Джуниър му даде време за възстановяване, обяви, че приема действието на българина за неволно. Той уведоми съдиите край ринга, че ако румънецът не продължи, ще бъде зачетен резултатът по точки до момента, а той беше в полза на Пулев. Тогава Дину скочи на крака, върна се в мача, но беше нокаутиран след 2 нокдауна. После призна, че е получил „нечисти удари“, но обясни, че такъв бил боксът.

За последно румънският боксьор и екипът му са решили да използват ситуацията, за да обжалват крайния резултат. „След двубоя седнах с Дину и неговия екип и се свързахме с калифорнийската комисия, официално внесохме жалба и изискахме изслушване пред комисията на Калифорния“, обяви промоутърът Грег Коен.

Изпълнителният директор на комисията Анди Фостър потвърди, че има подадена такава жалба и тя ще бъде разглеждана на следващото заседание, което е насрочено за средата на май.

На него ще бъде разискван и скандалът с целувката на Кобрата след интервюто, направено от Джени Суши. Заради него Пулев ще трябва да говори пред комисията.

„Не трябва да идва. Просто ще остане наказан, ако не го направи“, уточнява Фостър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране