10.02.2018 | 12:28
Директорът на БНТ Емил Кошлуков показа среден пръст в ефир!
Г-н Сандов, добър вечер от лекето Кошлуков. Как се чувствате в студиото на леке?", обърна се програмният директор на БНТ 1 към съпредседателя на "Зелените"

Среден пръст в ефир. С това блесна програмният директор на Българската национална телевизия (БНТ) и водещ на публицистичното ежедневно предаване „Още от деня“ Емил Кошлуков. Във вчеращния брой на „Още от деня“ Кошлуков беше поканил съпредседателя на „Зелените“ Борислав Сандов и бившия екоминистър от първия кабинет на Бойко Борисов Нона Караджова. Те трябваше да говорят за съдбата на Национален парк „Пирин“.

„Г-н Сандов, добър вечер от лекето Кошлуков. Как се чувствате в студиото на леке?“ – обърна се програмният директор на БНТ 1 към съпредседателя на „Зелените“.

Кошлуков настояваше да разбере на протеста снощи кой го бил нарекъл „леке” и дали Сандов се разграничава от този човек. След като зеленият активист се опита да убеди водещия, че няма нищо общо с тези обиди, двамата започнаха да се гълчат на тема кой колко процента е получил на изборите, на които са били кандидати.

В началото на разговора със Сандов и Нона Караджова (бивш министър на околната среда в кабинета „Борисов“, представена като експерт) програмният директор прочете декларация на журналистите от „По света и у нас“, които протестират срещу отношението, което са получили от участници в протеста.

Пълният текст на декларацията гласи:

По време на отразяването на снощния протест в защита на Национален парк „Пирин“, организиран от коалиция „За да остане природа в България“, част от протестиращите отправиха обидни и нецензурни квалификации и жестове срещу екипа на „По света и у нас“ и БНТ. Те използваха за това прякото включване на екипа в централната новинарска емисия в 20.00 часа, чиято задача бе да отрази протеста.Категорично не приемаме подобно поведение срещу наши колеги, които с камера и микрофон защитават всекидневно правото на информираност. Възразяваме срещу това протести в защита на природата да се превръщат в протести срещу БНТ, чиято работа е да ги отразява винаги.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране