02.02.2018 | 10:56
Добрев към БСП: Направо ме дайте на разстрел
Призова председателката на викнат полиция, за да го изкарат от залата

Присъствието на депутата от ГЕРБ Делян Добрев в пленарната зала на Народното събрание и днес стана причина за спор между управляващите и опозицията от БСП. Социалистът Александър Симов цитира решението на Конституционния съд, че отхвърлянето на оставаката му от парламента е противоконституционно (макар това да не засяга настоящия му статут на депутат – б.р.), и настоя:

„Да отстраните от зала господин Делян Александров Добрев, тъй като той няма право да бъде в тази зала“.
Данаил Кирилов от ГЕРБ, който е и председател на Правната комисия, припомни правния ред за прекратяване на мандата на народен представител, както и че решението на Конституционния съд няма ретроактивно действие и ще важи и за в бъдеще, и приозва:

„Да не допускате такива изказвания, такива манипулации, създаване на напрежение в залата“.

Самият Делян Добрев заяви: „Чудех се в последните дни защо толкова ме мразят колегите от БСП и единствената причина, която намерих е, че всеки ден съм със синя вратовръзка. Днес специално съм си сложил червена“. След което се обърна към председателстващият в този момент Народното събрание Валери Жаблянов от БСП с думите:

„Господин председател, предлагам не само да ме отстраните от зала…. Да викнете тука полицията, да ми сложат белезници или направо да ме дадете за разстрел. В тяхната партия в историята има 30 000 такива осъдени без съд и присъда. Един повече или по-малко няма да им се отрази“. От своя страна Жаблянов се обърна към съпартийците си: „Предлагам повече да не уронваме достойнството на народните представители“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране