26.06.2018 | 21:26
Догодина – цели проводници!

Валентин Радев на пресконференция за вота на недоверие срещу правителството: Тези мотиви (за вота на недоверие) са пълни с популизъм! Тука няма нищо навременно, нищо състоятелно. Или ако има нещо, за да не съм краен, защото и аз внимавам, там си търся нещо, което ще помогне и на моята работа.

С колегите се споглеждахме, с г-н Каракачанов и другите, да чуеме нещо, с което да се поправиме. Но много от нещата са просто популизъм… Първото е за битовата престъпност. Тази мантра, че битовата престъпност нараства, че има знакови убийства, че усещането било такова – всичко това трябва да каже откъде го знае г-жа Нинова. Как го разбра? Кой й написа тези мотиви? Единственият начин да кажеш дали сега е по-голяма битовата престъпност, е да я сравниш с някакви периоди – НАПРЕД, назад… Напред не може, значи назад или с нещо, което се случва около нас – в съседни държави. Как така тя разбра, че битовата престъпност се е увеличила? Аз имам графики, ТАБЛОГРАМИ СЪМ СИ НАРИСУВАЛ тука, ама всичките, които показват, че това не е верно!

***

Лиляна Павлова (отчет във „Фейсбук“): Днес София е дигиталната столица на Европа, където Webit събра над 7200 от най-влиятелните и изобретателни умове в целия свят. Представители на 110 страни участват в 10-ото юбилейно издание на дигиталния форум, което беше открито от робота София.

Изключителна чест за мен е да бъда част от иновативната и емоционална церемония при откриването на събитието и да приветствам гостите на истинския „град на Webit“, построен от Пламен Русев и организаторите на фестивала. СЪЧЕТАНИЕТО НА МАГИЧЕСКИТЕ МЕЛОДИИ И НА БЪЛГАРСКИТЕ ГЛАСОВЕ И ГАЙДИ, НА ПИКСЕЛИ И ОГНЬОВЕ ще остане завинаги в паметта на гостите на страната ни. А не се съмнявам – и с новите идеи, които ще се родят тук, с незабравимите срещи и със свършената работа, През следващите три дни участниците във форума ще обсъждат бъдещето на Европа, на технологиите, на сигурността и законодателството в дигиталната сфера.

…Успяхме, защото работихме заедно и защото вярвахме, че „Съединението прави силата“!

Иновациите са част от българския дух. И не могат да заместят човека. Аз също вярвам в технологиите, които ни правят щастливи, и в образователната ни система, която създава мечтатели, в бъдещето на цифрова, единна и силна Европа.

***

Бойко Борисов (в приветствие до десетото юбилейно издание на дигиталния форум Webit в София): …Затова решихме – за 10 години долу-горе минават 10-и клас учениците и след това вече във висшите учебни заведения, но това са най-важните десет години. (Смях в залата.) Затова решихме да инвестираме много в учителите. Не само в заплащането – то е последното, бих искал да кажа! В тяхната квалификация! В образованието на децата! Защото всичко това, което показвате – разбира се, и (роботът) София – означава, че следващите половин, една, две, три години няма да ни чакат десетилетия да си развиваме технологиите. Те вървят шеметно и бързо! Много по-бързо, отколкото от първия компютър „Правец“ до чааак след това, минаха години, докато дойде следващият. Сега в рамките на дни се развиват технологиите! И ние трябва да подготвиме нашите деца да отговорят на тези предизвикателства.

…Още когато бях главен секретар (на МВР), българите бяха на второ място в света по източване на кредитни карти. (Смях в залата.) Сиреч ние в дигиталната инфраструктура, много преди да се заговори в света за киберзащита, да се заговори за охрана на тези високи технологии, българските, за съжаление, деструктивни хакери пробиваха всички защитни системи и подложиха на риск използването на кредитни карти! Мисълта ми е, че! Само за няколко години! Включително до ден днешен! България излезе от всички черни списъци и стана най-успешната в борбата срещу измамите с кредитни карти. (Овации.) Така че, скъпи мои млади хора, които сте тук – ако същите тези млади тогава криминални престъпници не се бяха вкарали в тази грешна посока, а бяха като своите връстници в Щатите, в „Гугъл“, във „Фейсбук“; ако бяха се вкарали там, пак щяха да са много богати хора. И нямаше да лежат в затворите. Така че – използвайте своята сила, талант, обучение. Българинът е с много особено мислене и затова е толкова иновативен!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране