14.02.2016 | 1:00
Домусчиев настоява за рестарт на “А” група
"Лудогорец" и "Етър" почетоха Туньо с минута мълчание

Кирил Домусчиев призова повече клубни президенти от „А“ група да подкрепят идеята за създаване на Висшата лига. Форматът, който засега е във фаза „проект“, предвижда в него да участват отбори с гарантирани бюджети. Ако се осъществи, той на практика ще рестартира първенството, тъй като ще позволи завръщането на ЦСКА, „Литекс“ и „Локомотив“ София. „Идеята ни е да върнем отборите, които имат съответната публика, защото така те имат потенциала и ресурса да се самоиздържат, заяви пред Bloomberg TV собственикът на „Лудогорец“, е и лично заинтересуван от реабилитирането на грандовете, защото негова фирма държи тв правата на първенството.

– Идеята е да се даде възможност по административен път тези отбори да се върнат и това е напълно възможно. Разбира се – при много точни и ясни правила и всеки да е наясно, че трябва да спазва финансовия феърплей, да си плаща сметките и данъците и т.н. Не може едни да плащат, а други – не. Нашият спорт е най-ощетен, защото не получава достатъчно средства“, допълни Домусчиев.

С едноминутно мълчание в памет на Трифон Иванов „Лудогорец“ би „Етър“ с 2:0 пред пълни трибуни в контрола в Разград. Головете вкараха Михаил Александров и Светослав Дяков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране