11.06.2018 | 13:14
Дончева: Борисов е шут за световните лидери

„Разбирането на премиера е всеки да си знае мястото. Парламентарната република за хора като него е непознато понятие“. Това коментира за предаването „ЕвроДикоф“ на телевизия „Евроком“ Татяна Дончева, председател на „Движение 21“ по повод отсъствието на Бойко Борисов близо една година от пленарна зала.

„Това е милиционерска държава, в която им ясна йерархия. И начело на пирамидата е Кралят-Слънце. Това е манталитет, който се налагаше много години. Започна от 2005 г. от Столичната община и сега той от висотата на третия си мандат може да каже, че е друго измерение, може да каже „аз съм човек, който си говори на ти с европейските лидери, поради което „Вие кои сте?“, коментира Дончева.

По думите й българският народ сам си е виновен за положението в момента, защото масата е почувствала близък Бойко Борисов и си го е избрала за ръководител. „Не е виновна Корнелия Нинова за това, че българският народ даде държавата на мафията. До някъде може да бъдат обвинени старите лидери на БСП, че са проявили недалновидност и късогледство, само до там“, подчерта Татяна Дончева.

„Народът лека полека се приземи към 80-те години на миналия век благодарение на едни трайни установки в себе си – много добре да знаеш кой е шефът и кога какво трябва да нареди. Хората казват „Кой, ако не Бойко Борисов?“, подчерта Дончева и допълни: „Ами добре, живейте си така, щом ви харесва!“.

Мястото на българския премиер сред световните лидери тя коментира така: „Европейските лидери, Путин, и Тръмп имат свойството да живеят от висотата на положението на императорите, на хора които определят посоките на движение на света. Трябва да ги респектираш, за да се държат към теб уважително. Към малките държави те подхождат изключително пренебрежително и ако намерят някой шут, който да го сгъват както си искат, да го третират по безобразно унизителен начин, те го правят така, между другото. А Бойко Борисов по отношение на всички световни лидери, с изключение на Ангела Меркел, си позволява да хитрува на дребно, да дава обещания, които няма намерение да изпълни. Борисов има сервилно отношение към световните лидери, което ги поставя в недоумение“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране