26.05.2018 | 14:38
Дончева: ГЕРБ се държат безобразно с президента, посещението му в Москва не е пробив

Съдбата на АЕЦ“Белене“ или на газопровод през България няма да се решат с посещения на президента или премиера в Москва.

Посещението на Румен Радев не е никакъв пробив, а е рутинно, то няма дълбок смисъл. Борисов пък отива там, за да не се обидят руснаците, защото и те са част от факторите, които го държат на власт.

Това коментира Татяна Дончева, лидер на „Движение 21“ по БНТ. Няма никакъв синхрон между програмите на президента и премиера. Тази липса е резултата от отношенията между двамата, основно по вина на премиера. ГЕРБ се държат безобразно с президента, каза още Дончева. По думите й гербаджиите не признават друг освен Борисов. Не може да се изживяваш като „Краля Слънце“, това е липса на прилично отношение, добави Дончева.

Президентът Радев трябва да има някаква външнополитически отношения, насреща няма хора, с които да ги съгласува. Като има такива отношения, няма да взима министри със себе си, това е повече от ясно, допълни тя.

Според нея премиерът трябва да обясни за какво отива в Русия и какво иска да направи с АЕЦ“Белене“, който „в понеделник е гьол, в сряда – обратното“. Никой не може да си позволи по високите нива да говори пет за четири, допълни тя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране