05.03.2017 | 20:24
ДОСТ нагло плащат гласове посред нощ в Кърджали
При специализирана операция на криминалистите в Кърджали днес са открити 400 торбички с хранителни продукти

При специализирана операция на криминалистите в Кърджали днес са открити 400 торбички с логото на политическа партия.

Пакетите са заредени с хранителни продукти от първа необходимост – олио, брашно, боб, леща, халва и др., 300 от тях са намерени в складова база за търговия на едро в квартал „Студен кладенец“, а 100 в микробус с кърджалийска регистрация. Торбичките с хранителни продукти са иззети, към момента няма информация за задържани лица, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. Извършва се оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава разследващ полицай.

Продуктите са част от акция на партия ДОСТ, а лидерите й не отрекоха това. Лютви Местан заяви, че не е наясно със случая и че тепърва ще се запознае с детайлите. Общинският председател на структурата в Кърджали Рашид Шукри посочи, че стоката е закупена напълно законно с партийни средства и е предназначена за благотворителна кампания в помощ на социално слабите хора на територията на общината.

„Кампанията стартира още преди месец, хранителните продукти са закупени от местни складове за търговия на едро и имаме фактура за това на стойност 7 400 лева”, каза Шукри. В понеделник той ще внесе жалба в Окръжната прокуратура заради иззетите големи количества храни и ще приложи фактурата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране