06.12.2016 | 17:35
ДПС и СДС се договарят за ново правителство
На днешната среща между РБ и ГЕРБ не се стигна до окончателно решение за съставяне на ново мнозинство в парламента

Реформаторският блок и в частност СДС са получили неочаквана подкрепа за съставяне на ново правителство в рамките на 43-тия парламент, твърди Фрог. Висшето ръководство на ДПС е потърсило контакт с най-старата синя партия, като между двете формации са протекли преговори за съставяне на нов кабинет с мандата на Реформаторския блок. Както е известно Божидар Лукарски е един от министрите на ДПС в коалиционното правителство на Бойко Борисов.

Заверата между партиите на Божидар Лукарски и Мустафа Карадайъ били е напреднала фаза. Целта била Лукарски да убеди премиера в оставка и ръководните кадри в ГЕРБ да подкрепят ново правителство с реформаторски мандат в името на националната стабилност.

Неформалната подкрепа за такъв кабинет от страна на ДПС пък била и основната мотивация на реформаторите да потърсят ГЕРБ за преговори дори преди да получат официално проучвателен мандат от президент Росен Плевнелиев.

Припомняме, че на днешната среща между Реформаторския блок и ГЕРБ не се стигна до окончателно решение за съставяне на ново мнозинство в парламента. Официално от двете партии обявиха, че окончателните преговори ще продължат след фактическото връчване на мандата, но според наши източници е обсъдена идеята за формиране на мнозинство, включително и с негласната подкрепа на ДПС.

1 коментар

  1. Я.Яшар каза:

    Г-н Карадайъ,ако не сте в час с най новата политическа обстановка,редно е,преди да изговорите нещо,много и то задълбочено да го обмислите.Въдиците които ви хвърля най непродуктивният министър в това правителство,очаква като гладен шаран да ги нагълтате и после да се чудите как се е случило всичко това.Член съм на ДПС,което означава,че ще гледам под микроскоп работата на националното ръководство.Нашите избиратели са обикновени трудови хора,затова не ги пришивайте към новите олигархични структури.Много добре знаете,че ние се намираме като конфигурация център ляво,но много повече в левия спектър. ЛУКарски е прочетен вестник,оставете го да го духа вятъра.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране