12.10.2017 | 14:31
ДПС обеща пресконференция за Пеевски
Ханс ван Баален си призна, че не познава ситуацията в България

ДПС ще даде пресконференция по темата за Делян Пеевски. Това обеща лидерът на партията Мустафа Карадайъ на общ брифинг с председателя на европейските либерали (АЛДЕ) Ханс ван Баален. „Колеги, от името на Движението за права и свободи аз ви обещавам, нека да определим кога ще бъде денят – утре, понеделник, вторник, да направим една пресконференция за господин Пеевски“, каза Карадъйъ.

Баален пък бе попитан какво е чувал за „най-могъщия член на ДПС Делян Пеевски и дали се е срещал с него“. Озадачен, европейският политик отговори, че не познава България много добре.

Карадайъ отново поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Според него в България националистите участват във властта, без да има нужда от тях. „ГЕРБ ги включиха във властта, но не само че ги включиха – те упорито се опитват да ги легитимират, а понякога дори да им подражават“, добави каза Карадайъ, като добави, че когато Валери Симеонов ползва пресцентъра на правителството, той вече не е само физическо лице, а представлява властта.

Карадайъ посочи и че председателят на комисията по правата на човека към Народното събрание Красимир Велчев (ГЕРБ) използва език на омразата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране