Зареждане

Напишете

ПОЛИТИКА

ДПС обеща пресконференция за Пеевски

share

ДПС ще даде пресконференция по темата за Делян Пеевски. Това обеща лидерът на партията Мустафа Карадайъ на общ брифинг с председателя на европейските либерали (АЛДЕ) Ханс ван Баален. „Колеги, от името на Движението за права и свободи аз ви обещавам, нека да определим кога ще бъде денят – утре, понеделник, вторник, да направим една пресконференция за господин Пеевски“, каза Карадъйъ.

Баален пък бе попитан какво е чувал за „най-могъщия член на ДПС Делян Пеевски и дали се е срещал с него“. Озадачен, европейският политик отговори, че не познава България много добре.

Карадайъ отново поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Според него в България националистите участват във властта, без да има нужда от тях. „ГЕРБ ги включиха във властта, но не само че ги включиха – те упорито се опитват да ги легитимират, а понякога дори да им подражават“, добави каза Карадайъ, като добави, че когато Валери Симеонов ползва пресцентъра на правителството, той вече не е само физическо лице, а представлява властта.

Карадайъ посочи и че председателят на комисията по правата на човека към Народното събрание Красимир Велчев (ГЕРБ) използва език на омразата.

бутон за споделяне

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.