20.10.2016 | 20:40
ДПС подкрепи Орешарски, когото свали преди година и половина
Цената на ДПС между първия и втория тур можело да се окаже "много сериозна"

ДПС официално подкрепи Пламен Орешарски за президент, тъй като той бил надпартиен. Припомняме, именно движението свали преди година и половина правителството му от власт. Кандидатурата му покрива изцяло профила на държавен глава, който движението вече е очертало още през май – обединител, евроатлантик, работещ за правова и социална държава, чувствителен към правата и свободите на човека и т.н. Това обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след заседание на Централния съвет на партията.

На въпрос каква е цената на подкрепа за Цецка Цачева или за ген. Румен Радев на евентуален балотаж между тях, Карадайъ призна, че цената на ДПС между първия и втория тур може да се окаже „много сериозна“. Ако не успеем на първи тур, на балотажа най-вероятно ще изберем Пламен Орешарски за президент, защото  той ще получи подкрепата и на симпатизанти на ГЕРБ, прогнозира лидерът на ДПС.

Карадайъ на няколко пъти повтори, че подкрепата е поискана и ДПС ще финансира и кампанията на Орешарски. Имало е и среща с кандидата на АБВ за президент Ивайло Калфин. Карадайъ не пожела да коментира подкрепата на „предателите“ от ДОСТ за Цецка Цачева. Той отново поиска предсрочни парламентарни избори през пролетта, за да може хомогенно мнозинство у нас да поеме председателството на ЕС от 1 януари 2018 г. ГЕРБ вече не може да се крие зад националистите, които Съветът на Европа нарича фашисти, категоричен е Карадайъ.

1 коментар

  1. Желязков каза:

    Някои от сегашните помагачи на Борисов,го наричаха мафиот, партията му мафиотска сбирщина, която трябва да бъде изчагъртъна от политическата сцена на България.Днес тези хлъзгави,незрящи мекотели,превиват гръбнаци и не пестят хвалебствия по адрес на държавният началник. Напоследък, кьораво и сакато,забравят помията с която са се „къпали“,прегръщат се и продължават напред към богатата държавна ясла, на най бедният народ в Европа.И най големите малоумници знаят,че обитателите на географската ни „площадка“,са тихи,кротки люде,които може да псуват,но са съгласни с дереджето си.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране