13.03.2015 | 19:24
Дръзко порно край египетските пирамиди
Полицията в Газа разследва скандална афера с руска порноактриса, която се снимала незаконно край древните гробници на фараоните

Припичащо слънце, древни пирамиди, тълпи турсти. Ден като всички други в Гиза. До момента, в който една руска порноактриса превръща египетските забележителности в декор на изпълненията си, констатира в. „Билд“.

Шефовете на египетски туристически агенции поискаха от полицията спешно да разследва скандална афера с порнофилм, заснет в района на египетските пирамиди, привличащи милиони туристи всяка година.

В краткото видео порнозвездата, която се се оказа 23-годишна рускиня, представяща се с името „Аурита“, се появява жълта блузка и джинсови къси панталонки и разголва гърдите си пред прочути древни артефакти – Сфинкса и Хеопсовата пирамида, като се оплаква, че искали да й вземат $3 , за да гледа някаква „декоративна котка“. По време на видеото порноактрисата се жалва, че пирамидите били недовършени и се заканва никога повече да не се върне тук, за да се снима пред Сфинкса.

Египетските власти били вбесени от филмчето, в което са показани някои от най-големите исторически светини на нацията в Гиза и Кайро. „Сексуално предизвикателни сцени са били филмирани вътре в Некропола в Гиза от чуждестранен турист, посетил това място“ – се казва в специално изявление на министъра на древните култури Махмуд ал-Дамати. Той обяви, че лично е информирал полицията и е поискал от главния прокурор да започне незабавно разследване.

Първоначално, след като видеото се появи в социалните мрежи властите не реагираха, смятайки че то е фалшиво и египетският фон е бил добавен впоследствие. Но след като се оказа, че сцените са автентични, медиите обвиниха властите в „скандално бездействие“.

Египтологът Басам ал-Шамаа коментира, че мястото на порносцените, „Аурита“ се разголва, са забранени за туристи и той смята, че филмът е заснет със съдействието на отговорни туристически босове, които са взели пари за това.  Ал-Шамаа настоява да бъдат поставени допълнителни видеокамери около пирамидите и в бъдеще подобни срамни сцени да не бъдат допускани. Той настоя също така охраната на пирамидите, заедно с техните началници и министъра на античната култура да си подадат оставките, защото те са допуснали подобна гавра с древната египетска култура.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране