09.06.2017 | 0:01
Душманинът на Фатик се върна тайно у нас
Адел Саркис е сочен за един от най-мощните международни трафиканти на амфетамини

Управление на сладкарница и няколко склада в София е поел ливанецът Адел Саркис, сочен от МВР за един от най-мощните международни трафиканти на амфетамини, пише столичен всекидневник. Оперативна информация свърза Адел с различни обстоятелства около убийството на митичния контрабандист Филип Найденов-Фатик. След разстрела спецченгета дори готвят ареста на Саркис, но той успява да духне в чужбина.

Необичайната за калибъра му дейност ливанецът подхваща малко след завръщането си от дългогодишно изгнание, разкриват хора от подземния свят.

По думите им ливанецът повече от десетилетие пребивава във Франция заради обявена вендета от наши мафиоти. След намеса на влиятелни фактори конфликтът е решен и Саркис акостира обратно у нас, за да поднови бизнеса. Първата му работа е да активира отново фирмата си „Н.Д.Е.“.

Адел Саркис успява да си намери за съдружник мъж с произход от Близкия изток, чийто бизнес включва превоз на товари към района. На проведено общо събрание аверът на Саркис купува дялове от фирмата. Вместо пари той предоставя собственост върху няколко склада, офиси и кафе сладкарница в краен столичен квартал.

Сградите са изключително закътани и дават възможност там да се провеждат дискретни срещи или пристигат и разтоварват различни камиони.

С решение на общото събрание на „Н.Д.Е.“ от началото на миналия месец за управител е избран именно соченият за наркобос Адел Саркис. Част от имотите в района около придобитата от сочения за подземен бос ливанец сладкарница са собственост на българка, с която според запознати Саркис живее на семейни начала. На нейно име се води управлението на детективска и охранителна фирма, чиито служители са забелязвани да надзирават района около сладкарницата и складовете.

Самият Адел Саркис също е забелязван на няколко пъти да посещава района, твърдят криминалисти. Появата му според спецченгета съвпада с раздвижване около складовете.

Посещенията в крайния софийски квартал на небезизвестния ливанец предизвикват любопитство на спецченгетата според запознати. Твърди се, че антимафиотите също са изненадани от дискретното завръщане у нас на Адел, чиято биография е прелюбопитна.

Саркис дълги години според криминалисти е един от хората, свързвани с нелегалното производство на синтетична дрога у нас. Впоследствие готовата продукция е изнасяна към Близкия изток с помощта на друг кадър от подземния свят – Филип Найденов-Фатик, става ясно от полицейски разработки и журналистически разследвания в миналото. Всеки от тандема имал различна роля, твърдят публикациите. Благодарение на връзките си с ДС Филип Найденов осигурявал каналите за износ на стоката от страната. Адел Саркис, който е бивш шеф на охраната на ливанския президент, се грижел за намирането на купувачи, сочи оперативна информация в МВР.

След спор за разпределение на огромни суми Фатик и Саркис се разделят. И то като смъртни врагове. Враждата е толкова жестока, че през 2002 г. срещу ливанеца са извършени два атентата. След като оцелява по чудо, Саркис бяга в Париж, за да уреди отношенията си. Малко след това са ликвидирани двама негови бивши авери, заподозрени като предатели – ливанецът Фейсал Закка и сириецът Матар ал Рулех. На 19 август 2003 г. в центъра на София е ликвидиран и бившият му партньор Фатик.

От МВР не пожелаха да коментират случая със завърналия се у нас Адел Саркис.

бутон за социални мрежи


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране