23.04.2019 | 11:19
Дядото на загиналото бебе: Искаме идиота и престъпник Местан зад решетките!
Семейството е убедено, че той е подкупил съда в Кърджали

„Какво да кажа за този идиот, той е престъпник, уби малката. Народът трябва да ни помогне. Бих искал най-голямото наказание за този човек – да влезе зад решетките. Как ще стане, държавата ще реши“, каза в сутрешния блок на Нова телевизия Джевдет Сали – дядо на бебето, загинало при катастрофата с лидера на ДОСТ Лютви Местан.

„Вярвам, че ще има справедливост, законите трябва да са еднакви за всички“, добави Сали.

„Лютви Местан е имал видимост, не е спрял на стопа, минал е директно и е станало произшествието. Разбира, че е виновен, защото не е спрял на знак „Стоп“ – значи не знае закона. На мястото има добра видимост, всичко се вижда“, заяви Джевдет Сали.

„Не че не знае закона, но подкупва хората. Аз като шофьор мога да обясня. На мястото има много добра видимост, но не е искал да спре, не е искал и да помогне на хората, заяви Ергюн Мюмюн, близък на почерненото семейство. – Притесняваме се, че ще подкупи всички свидетели – има пари, има мощ и ще ги подкупи. Съдът решава всичко, вярваме на решенията му, но който му е дал книжката, да се случи на някой негов роднина същото и тогава ще разберат“.

Джевдет Сали съобщи, че дъщеря му все още се възстановява след катастрофата, но е била изписана от болницата за погребението на 6-месечната си дъщеричка.

„Не знам обаче как ще свикне без дъщеричката си, все плаче“, разказа дядото на загиналото бебе.

Близките на пострадалото семейство настояват главният прокурор да поеме разследването на случая. Посочиха, че се опасяват, че Местан има намерение да напусне страната.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране