04.12.2017 | 12:23
Дянков: Докато се построят магистралите, хората ще си отидат от България
Симеон Сакскобургготски не притежава имоти у нас, те са държавни

България е в почти библейски цикъл – там се казва за 7 лоши години, последвани от 7 добри. Е, ние сме в началото на един цикъл от 7 добри години. Но трябва да го използваме.

Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков по Нова тв. Той коментира и темата с „царските имоти“: Тези имоти не са царски, те са на държавата, но царското семейство по някакъв начин претендира за тях. Няколко правителства и министри дълго време работихме, за да се озоват в държавата. Ще е смешно и глупаво, за да се танцува със саби веднъж, да се мисли тези имоти да стигнат в недържавни ръце, заяви Дянков.

В бюджет 2018 са предвидени допълнителни 400 млн. лв. в сравнение с миналата година. Всяка година продължават да се наливат пари и някак си системата ги усвоява, но здравеопазването не се подобрява, каза още Дянков.

София и Пловдив дърпат работници от цялата страна. Но не съм оптимист за политиките за Северна България плюс области като Смолян и Кърджали.  Аз препоръчвам да се гледат статистиките откъде излизат хората. Разград е областта, откъдето за третото тримесечие на годината най-много хора заминават от България. Нататък следват Враца, Видин, моят град – Ловеч. Като се стигне до един етап, в който няма да има достатъчно хора, каквото и да правиш тогава, каквито и магистрали да строиш, няма значение, обясни Дянков. По думите му в Северна България икономиката липсва.

1 коментар

  1. реалист каза:

    Тоя кренет „неочаквано“ прогледна?!…..

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране