02.12.2019 | 20:25
Джамбазки: ЕС трябва да престане да създава разделение между Изтока и Запада и да насърчава Европа на две скорости
Крайно време е да бъде сложен край на механизма за сътрудничество и проверка

Заместник-председателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки взе участие в конференция, организирана от колегата му от ГЕРБ Емил Радев, посветена на 12 години от прилагането на механизма за сътрудничество и проверка над България. Заедно с вицепрезидента Илияна Йотова, главния прокурор Сотир Цацаров, неговия заместник и бъдещ главен прокурор на Република България Иван Гешев, председателя на Висшия административен съд, Георги Чолаков, както и Боян Магдалинчев, член на Висшия съдебен съвет, българските представители в ЕП, Радев (ЕНП/ГЕРБ), Джамбазки (ЕКР/ВМРО) и Кючюк (Обнови Европа/ДПС) се обединиха около темата, че този механизъм е дискриминационен и трябва да бъде прекратен.

Ангел Джамбазки изтъкна, че не е съгласен със съществуването на какъвто и да е било механизъм за контрол на държавите членки. Немислимо е да се дава толкова власт на европейските институции да оказват контрол и натиск върху суверени правителства, избрани демократично в националните държави. Той даде за пример случаите със започнатите наказателни процедури по член 7 от Договора за функциониране на ЕС срещу Полша и Унгария, които са ясен пример, че подобни механизми имат за цел да накажат инакомислещите.

Джамбазки подчерта, че вътрешният ред и сигурност на никоя държава членка не би следвало да бъде контролиран от европейска институция, чиито представители не се избират демократично от гражданите на ЕС, а се назначават.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Определено ясно е Държавния апарат на Германия няма същите ценности,начин на работа, правила, скорост и качество на работа както Държавния Апарат на България.
    Ако има някой който дискриминира е България,не може страна която е на дъното на всички класации да иска да принизи другите водещи страни в клептокрацията и изостаналоста си.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране