12.10.2019 | 13:33
Джамбазки: Не мога да бия по-възрастни от мен хора
Евродепутатът и кандидат-кмет на ВМРО ще съди Волен Сидеров

Изборът да се кандидатирам за кмет е мой. Във ВМРО има достатъчно хора, които са достойни да станат кметове и това ще се случи. Всичките ни кандидати са свестни, местни и известни. Това каза пред БНТ кандидатът за кмет от ВМРО Ангел Джамбазки.

„Аз се явявам на тези избори, за да стана кмет. Не се явявам, за да участвам в игричките на някого. Категоричен съм, че ще се боря за интересите на гражданите и няма да участвам в игрички“, заяви той. И допълни, че да си кмет на София е изключително отговорна работа, а за него лично е даже по-отговорна от евродепутатския мандат.

„Първата ми заповед, ако бъда избран, ще е да съборя незаконните постройки в циганските гета. Това е проблемът на София. Всеки ден слушам как хората ми се оплакват по тази тема. В циганските махали трябва да разберат, че законите важат за всички и трябва да се спазват от всички. Там трябва да разберат, че трябва да работят, да си плащат данъците и осигуровките, а не само да разчитат на държавни помощи“, категоричен беше Джамбазки.

По думите му други важни теми в София са чистотата на въздуха и трафика. „Напоследък слушам, че почти всички мои опоненти говорят за центъра на София. За мен София не е само центъра. София е и крайните квартали. В София трябва да се обърне внимание на връзките и транспорта, за да се справим с трафика. Повече от половината софиянци използват автобуси. Метрото е чудесно, но скоро то ще достигне своята география“, посочи Джамбазки. Според него трябва да се възстановят връзките между близките населени места и София, като уточни, че говори за железопътния транспорт.

„Така хората ще използват влакове, а не колите си и градът няма да се задръства. За мен напълно постижимо е да се организира и общински транспорт за децата от детските градини и учениците. Така ще избегнем родителите им да ги карат с колите си и отново ще се облекчи трафикът. Всичко това е възможно и напълно постижимо“, заяви Ангел Джамбазки.

Той благодари на София Прайд за подкрепата, но отново подчерта, че трябва да е ясно, че гей парад няма да има. „Аз не съм против тези хора, но нека те да си правят своите неща под юргана, а не да ни ги натрапват“, каза още кандидатът за кмет от ВМРО.

По повод отправената му покана за физически двубой от страна на Волен Сидеров, Джамбазки отговори: „Вече съм на такава възраст, на която не мога да бия по-възрастни хора от мен. Така съм и научен – да не бия възрастни хора, които имат определени проблеми. Личните нападки на този човек ще минат през съда. Той отправя толкова много лъжи и нападки, че ще бъде осъден за това“, категоричен беше Ангел Джамбазки.

По думите му София има нужда от ред, твърда ръка и събаряне на циганските гета. И уточни, че това ще дойде с ВМРО.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране