14.12.2019 | 11:49
Джамбазки си уредил 2 часа да поизтрезнее преди да даде кръв
За капак дал проба във Военномедицинска академия, която, „по чиста случайност“, е под юрисдикцията на неговия приятел и партиен лидер Красимир Каракачанов

Ангел Джамбазки е бил кьоркютук пиян при проверката на КАТ край Самоков вечерта на 7-и срещу 8-и декември, научи ексклузивно Lupa.bg от свой човек в МВР.

„Евродепутатът се е връщал от купон в хотел „Ястребец” в Боровец заедно с двама свои приятели. Когато го спрели, катаджиите го проверили с дрегер, който отчел над 1,5 промила алкохол в издишания въздух. Джамбазки обаче настоял да даде кръв в София, на 60 км от проверката, вместо в една от двете болници на Самоков”, отсече източникът ни. Джамбазки обясни, че дал кръв в център в Самоков, което се оказа откровена лъжа.

С размотаването той си е осигурил 2 часа пауза между залавянето и даването на кръв, през които чисто хипотетично е можел да се налива с течности, за да снижи процентите на алкохола в кръвта, коментира униформеният ни източник.

За капак дал проба във Военномедицинска академия, която, „по чиста случайност“, е под юрисдикцията на неговия приятел и партиен лидер Красимир Каракачанов.

На 19 ноември 2018-а устатият евродепутат се забърка в пореден скандал, след като бе засечен на летище „София” със зареден боен пистолет. Според самия Джамбазки, той забравил да го извади от багажа си и скенерът го засякъл.

„Притежавам разрешително за законно оръжие за самоотбрана. То стои в каса, когато имам основание го нося с мен. В случая в неделя бях в такъв район, където можеше да има провокации. Отидох на летището и без да се замисля пуснах сака на скенера и вече разбрах, че има проблем”, оправда се евродепутатът. Дошлите на място ченгета от „Гранична полиция” иззели оръжието с протокол и го прибрали за съхранение. Няколко дни по-късно пистолетът бил върнат на собственика

3 коментара

  1. Иван каза:

    „Този Български депутат в ЕП е изпил 7-8 алкохолни питиета или около 300 мл тввърд алкохол…“
    Не го виждам да е толкова трениран, едва ли става въпрос за повече от 200 мл.

  2. Анонимен каза:

    Този Български депутат в ЕП е изпил 7-8 алкохолни питиета или около 300 мл тввърд алкохол преди да се качи на колата си, И товае е модел за подражание на безотговорност,неспазване на законии и елементарна човечност,наклонност за причиняване на вреда или убийство на обшеството който той дава. Това са Българските представители в ЕП и НС.

  3. Иван каза:

    Нищо не е направил, ако му прибавят към отчетеното в кръвната проба 1,08%% обичайните за човешкият организъм стойности за освобождаване на алкохола от 0,15-0,18%% се получава че към момента на проверката е бил между 1,38 и 1,44%%, което от своя страна означава, че не е вземал никакви допълнителни мерки за освобождаване на алкохола и всичко си е точ. При положение, че е вземал допълнителни мерки кръвната проба е можела да покаже стойности даже и под 0,8%%.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране