13.01.2020 | 10:55
Eдна жертва и ранени при мощен взрив във варненски блок
11 души, сред които и деца, са в болница с обгазяване

Жена е загинала, а поне 7 са ранени, след като силен взрив разтърси около 4.20 часа след полунощ жилищен блок в квартал “Владислав Варненчик” във Варна. На място има пожарни, линейки и полиция. Апартамент на четвъртия етаж е избит от взрива.

“При нас постъпи сигнал за взрив. Материалните щети са сериозни. 11 човека бяха изведени. 7 възрастни и 4 деца. Към момента лекарите казват, че една жена е с по-висока степен на обгазяване. Има една жена, за която няма яснота дали е била в сградата или не. Може би не е взрив на газова бутилка, тъй като пожарникарите я свалиха и не изглежда тя да е причината за взрива”, обясни кметът на града Иван Портних.

Тялото на жертвата е намерено в блока, съобщи по-късно на брифинг на мястото на инцидента окръжният прокурор на Варна Красимир Конов. Той уточни, че не могат все още да потвърдят дали жертвата е жената, живееща в съседство, чието местоположение не можеше да бъде установено. „Само може да предполагаме”, каза той.

Живеещите в блока са евакуирани, съобщи комисар Даниел Пашов – директор на ОДМВР във Варна. Апартаментът на четвъртия етаж, в който е станал взривът, е бил обитаван от 60-годишен мъж, съобщава БНР. За него съседи казали, че е изнасял багаж през нощта. Прозорците на съседните апартаменти са изцяло опушени и избити.

Полицията издирва собственикът на апартамента, където е станал взривът. Според първоначалните информации в апартамента са се съхранявали взривоопасни вещества, предава и БГНЕС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране