16.04.2019 | 0:01
ЕК очаква резултати от проверките по „Апартаментгейт“
Франс Тимерманс се срещна с главния прокурор Сотир Цацаров

Европейската комисия е добре осведомена за всичко, което се случва в България. За апартаментите, очевидно придобити на много ниски цени, разбирам, че всички тези случаи се разследват и не е редно да коментираме преди края на проверките. Очакваме резултатите. Коментарът е на зам.-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс, който днес имаше среща с главния прокурор Сотир Цацаров.

По думите му ЕК „води конструктивен разговор“ с българските власти по изпълнението на препоръките по механизма за сътрудничество и проверка. Тимерманс обаче не пожела да навлезе в подробности каква би могла да е оценката за напредъка на България в следващия евродоклад.

Целта на срещата с българския главен прокурор бе да обсъдим необходимите стъпки за прилагането на препоръките, уточни зам.-председателят на ЕК. И добави, че „остава доста работа“.

Тимерманс не отрече, че с Цацаров са обсъдили и проблемите, които остават пред българската правосъдна система. Има проблеми, обсъдихме ги днес, има разследвани служители, подадени са оставки. Има причина да следим внимателно всичко това, подчерта още Тимерманс. Докъде ще ститнем, ще се разбере в следващите месеци и години, обобщи той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране