05.01.2017 | 11:47
Ексдепутат към Радев: Дръжте се като генерал, а не като балкански хитрец!
Престанете с тези бесепарски трикове!, пише Иван Сотиров

Г-н Президент, не България е враг на вашата любима путинова Русия, а Русия ни смята за враг защото сме член на НАТО. Няма как хем да сме лоялен член на НАТО, хем от Кремъл да ни смятат за приятел. С тези бесепарски трикове няма да спечелите уважение, нито в Кремъл, нито във Вашингтон, нито в Брюксел. Ако искате да ви третират като генерал, не се дръжте като балкански хитрец!

Ако искате да ви уважават като Президент на България, не цитирайте услужливо всяка глупост, само защото е казана от бивш френски президент. Имайте повече национално самочувствие и собствено мнение. Президентите на великите сили също говорят глупости и правят глупости, това не е наш патент. Четете, преди да цитирате Валери Жискар д’Естен, че Крим е бил руски както от историческа, така и от културна гледна точка. Първо, абсурдно е драстично нарушение на международното право като анексията на Крим, да се оправдава с исторически аргументи. Второ, историческите аргументи са неверни.

На територията на Крим от древни времена има богата история и култура – бил е част от елинската култура, Римската империя, Византия. През XV-XVIII век е център на Кримското ханство, васално на Османската империя, и чак през 1783 г. е присъединено от Екатерина Велика към Руската империя. Московското княжествo и Руската държава възникват чак две хилядолетия по-късно. Първите данни според археологическите разкопки и летописите за наличието на уседнала градска култура от най-примитивен вид на територията на Москва датират от XI-XII век след Христа.

Бруталната политика на имперска Русия и болшевишкия геноцид спрямо местното население с цел подмяна на етническата и културната му идентичност с руска, а после и със съветска, не дават нито историческо, нито морално-политическo основание за анексирането на Крим. Не може всички държави, които са извършвали геноцид да са укорявани и съдени, а само Русия да е привилегирована да получава бонус за това! Като държавен глава на България, отговорен за националната ни сигурност и суверенитет, и като български офицер, Вие трябва да си давате сметка, колко е опасен за страната ни този прецедент.

Днес, съседна Турция се управлява от режим, който не прикрива неоосманистките си претенции към нашата територия, а московските емисари у нас се държат като генерал-губернатори. Престанете да използвате аргумента с руското знаме, което се веело над Крим, защото у нас има цели региони в които руското знаме се вее по-често от българското – по вашата логика българското Черноморие вече е руско. Да не говорим за руския анклав Росенец!

9 коментара

  1. Kostas каза:

    Още един на хранилка, пък седнал да дава съвети.Няма ги с години и си правят далаверите за наша сметка, пък и поучава и размахва пръст, келемето!

  2. ст.н.с., д-р инж. Новаков каза:

    Проблемът „КРИМ“.
    КРИМ„/тогава Кримско ханство/ е в състава на Русия от 1774г. съгласно Кичук Кайнарджишкия мирен договор сключен в сегашното с. Кайнарджа Силистренско /България/след разгрома на турската армия от ген. Суворов Кримското Ханство става васално на Руското царство, а след опита на Османската империя да го върне с нова война от 1787г.завършила с разгрома и унищожаването на турската флота от руския черноморски флот адмирал Ушаков край нос Калиакра/България/ се подписва окончателния договор в гр. Яш с който Турция признава окончателно Крим за руски за вечни времена! След Октомври 1917г. Крим е автономен до 1954г., когато с решение на комунистическия ръководител Н.С. Хрушчов, като опрощение за неговите грехове съвсем волунтаристично е предаден административно на УССР без допитване до народа. Т.Е. е в УССР в резултат комунистически подаръци и в последствие оставането му е резултат на пиянския махмурлук на друг комунистически ръководител ренегат Б.Н. Елцин при преобразуването на СССР в СНГ без съобразяване с мнението на кримските граждани 90% рускоезични. Така, че Крим става вътрешен проблем, кавито са Косово и бившите Юго републики Хърватска, Словения, Босна и Херцоговина, Ч.Гора и Сърбия, Чехия и Словакия. Крим е продукт на опита за терор и геноцид провеждани от украинските националисти спрямо руското и рускоезично население в Украйна и удобно средство за организирани провокации спрямо Руската федерация която защитава правата на населението в Крим!

  3. Блеки каза:

    Интересно кой го надъхва тоя малоумник, та плещи тия глупости?Такъв е и брат му-КОЙТО ОЩЕ ГО ДЪРЖАТ В ОБЩИНА ПЛЕВЕН!

  4. Питам каза:

    С какво друго е известен Сотиров, освен че е БИВШ?

  5. Стефан каза:

    Това изчадие се пръкна от занданите на мюсюлманите и тоо ибрикчия е приел исляма! Хахаха, пуснали го да ни дава съвети!иван вече се казва Ибрахим! Я си кажи Иване!иванеее,путтенцето на Мюмюн!
    ???

  6. ruth каза:

    А бе „екс-че“ – остани си такова и не давай акъл на силните на деня! Шушумига с шушумига!

  7. Пенчо каза:

    Кой беше ти бп Сотиров?

  8. Владимир Ангелов каза:

    Има лесно излизаме от Нато,и готово и без това файда ЙОК от него !!!

  9. Колев каза:

    Това недоразумение,може да е някакъв екс,но за мен той е един настоящ,пишман „демократ“,който отдавна е изхвърлен на политическото бунище.Повярвал си,че лалотенето му може да бъде нещо като последна инстанция,този индивид тича по студия,редакции,авторитетни сайтове както в случая,да покаже на уважаемите читатели че е жив и че го има. Идиотското отношение на някои ръждясали латерни по отношение на Русия,ни поставя в трудни взаимоотношения между двата славянски народа.Искам да подскажа на този индивид,че трибуната от която той хвърля в пространството тъпите си брътвежи,е много ниска.Къде Президента,къде си ти,че не те виждам!?Впрочем,на теб ти е ясно,коя дупка на политическия „кавал“ си ти!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране