14.11.2017 | 21:20
Ексдепутат от ДПС прибира 305 000 лева от Община Маджарово
Мехмед Атаман вече работи с ГЕРБ и е част от „кумовете“ на Делян Добрев

305 110 лева прибира фирма на бившия депутат от ДПС Мехмед Атаман от Община Маджарово. На 10 ноември кметът на градчето Милко Армутлиев е подписал договор с хасковската строителна компания „Ата-Строй“ ЕООД за ремонт на улици в селата Златоустово и Долно Съдиево, научи МИГNews.info. Фирмата се води собственост на съпругата на Атаман-Айше.

Според тръжната документация, „Ата-Строй“ ЕООД ще положи нови настилки на селските улици, ще изгради нови бордюри и ще осигури „достъпна среда“. За тези строителни дейности малката полуфалирала община ще плати крупната сума от 305 110 лева на Мехмед Атаман.

Куриозното в случая е, че Милко Армутлиев е част от роднинския кръг, с който депутатът от ГЕРБ Делян Добрев прави опити да управлява цялата Хасковска област. Родът на Добрев е от Маджарово, а депутатският баща и настоящ бизнесмен Александър е братовчед с кмета на градчето. Докато беше министър в първото правителство на ГЕРБ, Делян Добрев направи дъщерята на Армутлиев – Марина, началник на политическия си кабинет. 28-годишната тогава еколожка бе една от „калинките на ГЕРБ“, тъй като бе назначена за председател на Съвета на директорите на АЕЦ „Козлодуй.

Сега очевидно депесарят Атаман е „заработил“ с „кумовете от ГЕРБ“, защото е получил тези 305 000 лева от Община Маджарово с явните протекции на Делян Добрев.

Ата -Строй“ ЕООД отговаря за снегопочистването на Хасково и селата в общината.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране