Зареждане

Напишете

СКАНДАЛ

Ексдепутат от ДПС прибира 305 000 лева от Община Маджарово

share

305 110 лева прибира фирма на бившия депутат от ДПС Мехмед Атаман от Община Маджарово. На 10 ноември кметът на градчето Милко Армутлиев е подписал договор с хасковската строителна компания „Ата-Строй“ ЕООД за ремонт на улици в селата Златоустово и Долно Съдиево, научи МИГNews.info. Фирмата се води собственост на съпругата на Атаман-Айше.

Според тръжната документация, „Ата-Строй“ ЕООД ще положи нови настилки на селските улици, ще изгради нови бордюри и ще осигури „достъпна среда“. За тези строителни дейности малката полуфалирала община ще плати крупната сума от 305 110 лева на Мехмед Атаман.

Куриозното в случая е, че Милко Армутлиев е част от роднинския кръг, с който депутатът от ГЕРБ Делян Добрев прави опити да управлява цялата Хасковска област. Родът на Добрев е от Маджарово, а депутатският баща и настоящ бизнесмен Александър е братовчед с кмета на градчето. Докато беше министър в първото правителство на ГЕРБ, Делян Добрев направи дъщерята на Армутлиев – Марина, началник на политическия си кабинет. 28-годишната тогава еколожка бе една от „калинките на ГЕРБ“, тъй като бе назначена за председател на Съвета на директорите на АЕЦ „Козлодуй.

Сега очевидно депесарят Атаман е „заработил“ с „кумовете от ГЕРБ“, защото е получил тези 305 000 лева от Община Маджарово с явните протекции на Делян Добрев.

Ата -Строй“ ЕООД отговаря за снегопочистването на Хасково и селата в общината.

spodelime.com

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.