02.01.2018 | 17:14
Ексдепутат от ДПС заплашвал екоактивист с ДАНС
Митхат Метин коментира, че това не е заплаха, а предупреждение

Бивш депутат от ДПС, понастоящем парламентарен съветник – Митхат Метин плаши с ДАНС и с информационно затъмнение природозащитника Тома Белев, съобщава сайтът Club Z. Това било предупреждение да внимава, а не заплаха, коментира от своя страна пред медията самият Метин.

Припомняме, че Тома Белев е бивш директор на Природния парк Витоша и също така е ревностен критикар на правителството за управление на Национален парк „Пирин“ и на предложената от екоминистерството промяна на договора за концесия на „Юлен“ АД за ски зоната в Банско. Във Фейсбук той написа преди дни остра критика срещу президента Росен Плевнелиев, който защити бизнеса и туризма в района и това предизвика реакцията и на Метин.

„Ти май не разбираш. Скоро и по тв няма да те канят. Ще ти остане само тук действаш. А може и в „едон” момент да те поканят на разговор в ДАНС“, пише той. „Не го приемай така. Нито ти, нито аз сме свещенни крави – демокрация е!“, слага точка ексдепутатът.

Метин коментира, че това не е заплаха, а предупреждение: “ Нали знаем преди какво се случваше, как се казваше този… Алексей Петров, канеше други хора на справки… Извикването в ДАНС е следващата стъпка спрямо него. Защото той разваля комфорта на управляващите. Той не разваля моя комфорт. От къде на къде ще го заплашвам. Предпазвам го, предпазвам човека. Той е внимателен вече.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране