11.03.2019 | 0:01
Екзакта: ГЕРБ води с около 3 процента БСП за евроизборите
Демократична България биха получили 2.5%, СДС – 1.3%, РБ, АБВ, Воля и Възраждане – по 1%

Ако евроизборите се провеждаха в края на февруари, ГЕРБ биха ги спечелили с резултат от 22.2% от имащите право на глас българи, а БСП биха останали втори с 19.4%. Трети са ДПС с 6.9%, а четвърти са Обединени патриоти с 6.4% – ако се явят в сегашния си коалиционен формат.

Това показват данните от национално представително проучване на „Екзакта Рисърч Груп”, проведено в периода 19 – 28 февруари 2019 г. По домовете им са интервюирани 1000 пълнолетни лица, подбрани чрез двустепенна гнездова извадка, в 125 гнезда, в 91 населени места. Изследването се провежда в рамките на собствената изследователска програма на „Екзакта Рисърч Груп”.

Демократична България биха получили 2.5%, СДС – 1.3%, РБ, АБВ, Воля и Възраждане – по 1%.

Данните от настоящото изследване показват, че десните партии имат по-малки шансове за добро представяне, ако се явят поотделно.

28% от българите, интервюирани от „Екзакта” в края на февруари, заявяват, че възнамеряват да гласуват преференциално на предстоящите евроизбори. 15% не смятат да се възползват от правото си на преференциален вот.

Преференциално искат да гласуват половината от избирателите на ОП, както и по една трета от избирателите на ГЕРБ и на БСП.

Сред твърдо решилите да гласуват на предстоящия евровот желаещите да отбележат преференция са два пъти повече от нежелаещите.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране