21.04.2018 | 0:01
Елате, отлично подготвени дяволи – от едната планина на другата
Ламята Спаска

Бившият кмет на Пловдив, бивш седесар, бивш костовист, бивш димитровски поет и актуален депутат от ГЕРБ Спас Гърневски прочете от парламентарната трибуна декларация за успехите на ГЕРБ и вероломството на Корнелия Нинова. Следват откъси, които хващат за гърлото – както Отело хваща Дездемона!

***

Спас: Другарко Нинова! Преди изборите заявихте патетично, че демокрацията Ви е отнела всичко. И днес ние от ПП ГЕРБ Ви питаме: какво точно Ви отне лично на Вас демокрацията? Коя точно демокрация наруши спокойствието Ви? Онази до 2009? Или онази след нея? Защото, ако проследим възходящия Ви кариерен възход от зората на демокрацията, от надежден партньор на синята десница до член на българското правителство по време на Тройната червена коалиция – пътят Ви е зашеметяващ. Направо умопомрачителен. Та колцина са успявали да стигнат до висши мениджърски позиции в управляващата през 1997-2001 антикомунистическа и реформаторска партия СДС? Какво доверие е трябвало да имат в теб, как и с какво си го доказал, за да ти дадат възможност да приватизира едно от водещите външнотърговски дружества като „Техноимпекс“, в които са концентрирани солидни държавни капитали. На колко персони се е отдало това? А в следващите години успешно слизаш от тази планина и вече си дори с другата! Изкачваш връх след връх из червените дебри, докато покориш и най-високия от тях. Разбира се, че остават отпечатъци по пътя – съмнения за корупция в „Булгартабак“; държавата се прощава с Международния панаир в Пловдив – точно когато бившата синя любимка е вече заместник червен министър на икономиката, председател на борда на същия този панаир, а пък той абсолютно нормално чрез справедлива и прозрачна приватизационна процедура става собственост на също бившия привърженик на сините Георги Гергов и настоящ член на НС на БСП. След време синята другарка, вече лидер на червената столетница, а олигархът – водещ политик в нея, от време на време се опитват да си отрежат опашките, но някак си все не успяват. За метаморфозите на синьо-червената мъгла интелигентните българи отдавна са наясно.

СДС злощастно приключи политическото си битие, плаща и сметката за излъганите стотици хиляди мечти и опропастени надежди за по-добър живот на следващите поколения. Предстои сметката за своята мимикрия и двуличие да платят и червените демагози. Защото няма как, г-жо другарко Нинова, да се превъплътите чрез цинизма на синьо-червените си пируети в благодетелка на социално слабите и угнетени хора. Няма как да скриете и от редовите ви партийни следовници, че най-безцеремонно ги продадохте и излъгахте, след като десетилетия ги заблуждавахте колко хубав ще е социализмът – но за вас, номенклатурата, а не за тях. За една нощ се пребоядисахте и станахте капиталисти – такива, както цял век повтаряхте за ония, срещу които воювахте с огън и куршуми, че са чорбаджии изедници. Предадохте Вапцаров, когото имате дебелоочието да разнасяте тук като икона. С коя приватизация екзекутирахте вярата му, бронирана здраво в гърдите? Ех, тази приватизация, от чиято евентуална проверка едва не ви изскочиха ангелите! Ами нали, ако тя се разрови, за целия народ ще стане ясно, че онези капиталисти, пръкнали се с парите, присвоени чрез фалита на банковата система в периода до 1996, до един са отлично подготвени дяволи от бившата ваша Държавна сигурност! (…)

Не разбрахте ли, другарки и другари, че с времената на шикалкавенето „тука има, тука няма“ приключихме. Не разбрахте ли, че като географски посоки имаме и север, и изток, и юг, но българската политическа посока е запад! И както са я посочили националните ни светии Раковски, Левски, Ботев, Стамболов – ние от тази посока няма да се отклоним нито на милиметър! Това го запомнете добре!

1 коментар

  1. xxxx каза:

    Най-корумпираната мутра в цялата
    политическа сган на герб-сдс.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране