16.01.2018 | 17:23
Елена Йончева: Не работя нито за български, нито за чужди служби
Ако работех за български служби, премиерът Бойко Борисов щеше да знае това, заяви тя

Не работя за български нито за чужди служби. За мен това беше изненада. Ако работех за български служби, премиерът Борисов щеше да знае това. Това заяви Елена Йончева, говорител на парламентарната група на БСП, по време на пресконференция.

Така Йончева отговори на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който в телевизионно предаване сутринта попита: „Г-жа Йончева служител ли е на определени служби в България и в чужбина? Изпълнява ли поръчка на български или чужди служби за дискредитирането ми заради енергийни проекти, които няма да се случат, ако аз съм председател на енергийната комисия в парламента?”

Добрев  я обвини, че изпълнява ли поръчки на трима бизнесмени в Хасково, които са „превзели” хасковския кмет и той вече не е кмет на ГЕРБ. Той извади и снимки от предизборната кампания на БСП в Хасково. На тях се вижда млад мъж, който бил „постоянен придружител” на Елена Йончева по време на проявите. „Знае ли, че този господин има присъда в Испания и, доколкото знам, е излежавал присъда за измами? Какво е вършил през предизборната кампания – за кой контингент е отговарял този господин?”, попита Добрев.

„Хотелът се казва „History“ („Хистори“). През цялата предизборна кампания съм била само там. По лицето, за което говорите. Трябваше да видя снимката, за да разбера за кого говорите. Това е среща на ловно-рибарския съюз. Човекът, който е на снимката, е член на това дружество и беше водещ на тази среща. Той не работи за мен, не е член на предизборната кампания. Аз нямам представа за неговото минало. Аз нямам представа за кои бизнесмени говори г-н Добрев. Ако той има някаква информация, че има нередност в общината, нека внесе сигнал в прокуратурата. Моята битка не е срещу Добрев, а срещу общината“, заяви Йончева.

„Този роднино-приятелски кръг на практика използва огромни обществени ресурси и искаме проверка как фирмите около въпросния зет печелят над 50 млн. лв. само за последните 2 и половина години за санирането за енергийна ефективност“, Елена Йончева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране