30.05.2016 | 0:01
Елена Йончева отново може да пътува до Украйна
Границите бяха отворени за нея, след решение на президента Петро Порошенко

Българската журналистка Елена Йончева отново ще може да пътува до Украйна. Границите бяха отворени за нея, след като президентът Петро Порошенко утвърди решението на Съвета за национална сигурност и отбрана, което отменя забраната за влизане в страната за 29 чуждестранни журналисти, сред които е и Йончева.

На 17 септември 2015 г. Порошенско сложи параф под документ, който забраняваше на десетки други журналисти да влизат в страната, защото представлявали „заплаха за националната сигурност и суверенитета на Украйна“.

Въпреки отмяната на списъка от септември м.г., Порошенко одобри нови имена, които подлежат на санкции. В новия списък има 17 имена и включва ръководители и ключови сътрудници на редица водещи руски медии, предаде ТАСС от Киев. Сред тях са генералният директор на „Първи канал“ Константин Ернст, генералният директор на ТАСС Сергей Михайлов, генералният директор на общоруската държавна телевизионна и радиопредавателна компания Олег Добродеев и главната редакторка на телевизионния канал „Русия днес“ Маргарита Симонян.

Порошенко е наредил на украинското външно министерство да информира компетентните органи на ЕС, САЩ и други държави за въвеждането на санкции и да постави въпроса за налагането на аналогични ограничителни мерки спрямо съответните лица.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране