21.11.2017 | 13:47
Елена Йончева провалила акция за залавянето на трафиканти
Вижте какво още коментира в предаването „Още от деня“ по БНТ вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов

„Очаквам решението на Върховна касационна прокуратура – продължавам да твърдя, че по отношение на филма на Елена Йончева има закононарушение, изнасяне на поверителна информация и злоупотреба с документи в нарушение на утвърдения административен ред“. Това заяви в предаването „Още от деня“ по Българската национална телевизия вицепремиерът Валери Симеонов.

По думите му, 90 % от изнесеното във филма е елементарна пропаганда. „Едната от групите, която Елена Йончева заснема, е била следена от Турция и при прехвърлянето на българска територия е трябвало да бъдат заловени трафикантите, които действат тук. Намесата на Йончева, обаче, с нейния шофьор, който е граничен полицай, уволнен за трафик на мигранти, всъщност е провалила акцията за залавянето на българските трафиканти“, посочи Валери Симеонов.

„Аз съм съпричастен с оградата по границата – моя беше идеята за изграждането ѝ. В едно нещо съм съгласен с Елена Йончева – там има корупционни схеми. Те обаче не са на най-високо ниво във властта, на ниско ниво има схеми“, изтъкна още вицепремиерът и лидер на НФСБ.

Той допълни, че е получил оплакване от войници за това, че граничните полицаи правят отделни патрули за охрана по границата, докато войниците ги поставят на места, които има камери. Така че незаконното преминаване по границата се осъществява и с помощта на гранични полицаи.

В студиото на „Още от деня“ Валери Симеонов коментира, че е бил изненадан от оставката на Димитър Главчев, тъй като всички оставки се консултират, въпреки че са акт на самостоятелно решение.

„Не мисля, че по този лек начин трябва да се отстраняват хора, които са доказали качества. Опозицията няма да бъде усмирена. Ще има стремглава ескалация на ултиматуми и рекет“, отбеляза вицепремиерът по този повод, като допълни, че кадровата смяна на поста председател на Народното събрание не е била съгласувана с патриотите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране