17.03.2019 | 10:20
Елена Йончева ще води евролистата на БСП!
С Елена Йончева се търси разширяване на влиянието на социалистите

“ИБ на НС на БСП ще предложи на Националния съвет на партията Елена Йончева да води евролистата ни.” Това заяви пред bTV зам.-председателят на БСП Кирил Добрев. Като първи мотив за това решение той посочи, че от проведени 293 конференции в страната тя има 266 номинации.

“Елена е припозната в огромна част от партията. Това показва, че тя е обединителен образ не само за партията, но и за обществото. Нелепо ще е да не заложим на такъв водач на листа”, каза още той. Като втори мотив Добрев отбеляза, че с Елена Йончева се търси разширяване на влиянието. “На трето място тя е изключително лоялен и коректен човек и флагман на борбата с корупцията в България и се подкрепя от цялото общество”, заяви още зам.-председателят на левицата.

Кирил Добрев подчерта, че с голям брой номинации са и президентът на ПЕС Сергей Станишев, зам.-председателят на БСП Деница Златева, народните представители от ПГ на “БСП за България” проф. Иво Христов и проф Румен Гечев, както й сегашните евродепутати от БСП/ПЕС Петър Курумбашев и Момчил Неков.

“Днес трябва да определим водача, а на следващ пленум ще стане ясна и самата листа. Европейските избори са елемент към спечелването на парламентарните, от тази гледна точка за нас е изключително важно разширяването на влиянието”, подчерта той.

Добрев наблегна, че по устав Изпълнителното бюро на БСП предлага на Националния съвет, а решението се взима от пленума. “Националния съвет може да издигне и други кандидатури, може и да вземе друго решение. При нас нещата се решават по демократичен избор. Това е разликата между нас и всички останали партии”, заключи Кирил Добрев.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране