23.03.2017 | 0:01
Емил Костадинов влезе в борда на „Национална спортна база“
Шефът на дружеството: Не съм уведомен

Служебният спортен министър Даниела Дашева е направила промени в борда на „Националната спортна база“ ЕАД – дружеството, което стопанисва големите спортни имоти в страната. Дашева обяви това преди началото на днешното заседание на правителството, но не уточни кои от членовете са сменени. Професорката от НСА само призна, че нейният съветник Емил Костадинов вече е в борда на НСБ, но няма да получава заплащане.

Бившият футболист първоначално трябваше да стане зам.-министър на спорта, но се оказа, че не е завършил висшето си образование в НСА и затова бе назначен само за съветник. С оглед на това странно прозвучха следващите думи на служебната министърка, че за борда на НСБ се търси още един човек със съответното образование. „Търси се още един член за борда, за да са поне петима души, които да работят по темата. Търся най-подходящия човек, който да има съответното образование“, обясни Дашева.

Тя твърди, че е направила смените заради целесъобразност, защото „досега бордът не е имал активно участие“ и тя, като принципал има право да прави промени в борда. „В момента правим проверки за нормативното и финансово състояние на базите. Притеснява ме, че те не събират достатъчно средства, за да се ремонтират тези бази. Отговорност на ръководството на базите е да търси средства за ремонт на базите“, каза още Дашева.

Досега в борда на НСБ влизаха изпълнителният директор Пламен Манолов и членовете Емилия Груева, Антон Попов, Красимир Керезов и Стоян Танев. Пред „Сега“ Манолов коментира, че не е запознат с решението на служебния министър. „За съжаление не мога да кажа нищо конкретно, тъй като не разполагам с нито един документ, който да потвърждава казаното от министър Дашева. В момента, в който получа някакво официано решение, ще мога да коментирам“, каза Манолов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране