14.08.2017 | 11:51
Ердоган иска атомна бомба
Турският президент имал таен план, но му липсват пари и кадри

Турският президент Реджеп Ердоган искал атомна бомба, пише гръцкият вестник „Демократия“, позовавайки се на британското издание „Експрес“. Според „Експрес“ Ердоган искал да превърне Турция в ядрена сила и има таен план за създаване на ядрено оръжие в момент, когато отношенията му с ЕС са критични.

Това предупреди турският журналист Абдула Бозкурт пред британския вестник. В публикацията се твърди, че хора от обкръжението на Ердоган, които има влияние върху неговите решения, заявили, че президентът вече обмисля възможността за създаване на атомна бомба.

Твърденията на турския журналист са потвърдени и от Айкан Ердемир, експерт от американската фондация за защита на демокрацията и бивш депутат. Той сподели, че Ердоган имал голямо желание да превърне Турция в ядрена сила, но нямал възможност да го направи.

Според него плановете на Ердоган са били осуетени от неуспешния опит за преврат: „Турция страда от недостиг на финансови ресурси, а също от недостиг и на кадри за един толкова скъп и високотехнологичен експеримент“, заяви експертът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране