06.07.2015 | 17:44
Ердоган иска да ислямизира България
Целта на Турция е Европа, страната ни е разглеждана като предмостие за изпълнение на плана

Турският премиер Реджеп Ердоган и невогата Партия на справедливостта и развитието искат да ислямизират България и Европа. Това се казва в доклад на Лабораторията за изследване на риска, ръководена от бившия премиер Иван Костов.

Припомняме, че само пред месец същата структура на Нов български университет разпространи доклад – менте за „Лукойл“, който обвиняваше руската компания в манипулации и данъчни измами.

Последният доклад на Костов изследва зависимостта на вътрешнополитическите процеси в България от политиката на Ердоган в съседна Турция. Този път лабораторията разглежда рисковете, които произтичат от стратегията на Ердоган и Партията на справедливостта и развитието (ПСР) да представляват политически турските и мюсюлмански малцинства в ЕС и да разпространяват исляма; от това, че третират страната ни и Балканите като предмостие за постигането на тези политически амбиции.

Преките рискове за националната сигурност се създават от трафика на нелегални емигранти към България, турската подкрепа за Москва в наказателната ѝ акция срещу България с „Турски поток“, от противодействието срещу политиката на ЕС за енергийна сигурност и от отслабването на южния фланг на НАТО.

Турските вмешателства в етно-религиозните дела на България създават едни от най-острите заплахи за националната сигурност – етническа и верска изолация и нетърпимост, които могат да прераснат в конфликти и тероризъм под въздействието на ислямистите. Вмешателствата отчуждават  българските турци, ромските общности и българите мюсюлмани от тяхната нация и държава. Основни политики за това са опитите за насаждане на турски „държавен ислям“ и турцизиране.

Турският Дианет се е превърнал в „държава в държавата”, ислямизира Турция и нейните институции и разпространява исляма вън от границите на страната; напълно е преодолял националния характер на българското мюсюлманско изповедания и в противоречие с нашата конституция и закони се намесва в него. Скритата цел на европейското членството за Ердоган и ПСР е да представляват политически турските и мюсюлмански малцинства в ЕС и да разпространяват турския ислям, налаган в Турция като държавен ислям.

Обяснението на процесите, отразени в доклада, може да бъде само едно – ислямизацията на Турция и нейните институции и усилено разпространение на исляма вън от границите на страната. Оттук произтича най-масово разпространената опасност – тази от ислямизирането на български граждани и отчуждаването им от тяхната нация и държава.

Докладът разкрива взаимовръзките и вмешателството във вътрешните работи на страната ни чрез мюсюлманската юрисдикция и политическото представителство на протурски партии, формиращи и управляващото, и опозиционното пространство в България. С факти, обосновани на пряка статистика, се очертава пълна зависимост на Мюсюлманското изповедание, ръководено от Мустафа Хаджи от Турция, последиците от това вмешателство във вътрешните ни работи и изграждането на религиозни анклави средище на салафитския ислям.

1 коментар

  1. laino каза:

    TOVA I PRAVI PEDALA BOIKO ! SLUJI NA DOGAN

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране