12.03.2018 | 12:43
Ердоган: Кърджали е част от нашите душевни граници
На тези братя, които носимт в сърцата си и в очите си, за тези молещи се за успеха на Турция, пращаме наши поздрави на всички жертви и потиснати наши братя, заяви той на конгрес на партията му в града Сакария

Президентът на Република Турция Редждеб Тайип Ердоган в своята реч се обърна към българските турци като им приветства “Кърджали е част от нашите душевни граници“, съобщи сайтът Хабербг.нет.

Вчера, по време на местния конгрес на партията му в град Сакария още на първата си реч спомена за българските турци. В Сакария живеят много изселници както от България, така и от балканските страни.

Ето част от речта на президента Ердоган изнесена в град Сакария на 11 март: “От този великолепен салон искам лично от моето име и от името на народа да поздравя братята ни в Босна и Херцеговина, Косово, Албания, Македония, Сърбия, Западна Тракия, Крим, България и Румъния.

Братът на Сакария, Сараево, Скопие, Ксанти, Комотини, Кърджали и на Мостар споделяме нашата сърдечност. На тези братя, които носим в сърцата си и в очите си, за тези молещи се за успеха на Турция, пращаме наши поздрави на всички жертви и потиснати наши братя. Всеки път го казвам: Тези градове физически са разположени в границите на други страни, но те са част от нашите душевни граници. Значението на Турция е треска от два пъти от площта 780 хил. квадратни километра. Половината от сърцетo ни е в Истанбул, Диарбекир, Трабзон, Анталия, Измир, а другата половина е Алепо, Киркук, Ерусалим, Санджак и Бухара“ каза Ердоган.

1 коментар

  1. ал каза:

    Сега далаверко и другите русофоби ко-ши-кажат? Или тук може?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране