07.01.2018 | 20:59
Ердоган поиска ремонт на всички джамии у нас
Бойко Борисов си приписа заслуги за реставрацията на Желязната църква и обеща да помага на Турция за ЕС

Ремонт на всички джамии, исторически и религиозни паметници у нас поиска от България турският президент Реджеп Ердоган. Той отправи щенията си при откриването на реставрираната желязна църква „Св. Стефан“ в Истанбул. Ердоган изтъкна, че в София само една джамия е отворена за служба. За мен ще е удоволствие да открием и приключването на тази реставрация, самопокани се той.

Бойко Борисов пък си приписа заслуги за ремонта на храма – още докато бил кмет, поискал помощ от тогавашния си колега и я получил. Премиерът се изцепи, че Истанбул е столица, а с Турция сме съседи от векове. Накрая Борисов обеща България да направи „каквото може“ за нормализиране на отношенията между ЕС и Анкара.

1 коментар

  1. КАНАРИН каза:

    Българската желязна църква Св.“Стефан“ е реставрирана по взаимна програма с пловдивска инициатива, като е извършена реставрация на джамията в Пловдив и султанската баня в Бургас, като български културно исторически паметници, както и желязната църква се явява културно историческо наследство на Турция. Иначе казано България няма някакви задължения към Турската държава. Реставрацията на православният храм Св. “ Стефан “ повишава туристическият рейтинг на Истанбул с един високо атрактивен обект поставен в диоценза на Вселенския Патриарх! Необходима е поддръжка и на другите български обекти в Истанбул и разширяване на нашите икономически връзки, активизация на български фирми за дейност в региона на европейската част на Турция Т

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране