06.06.2018 | 21:58
Ердоган: Притежаването на хладилник е знак за просперитет

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че притежаването на хладилник в дома е знак за просперитет, с което предизвика нова полемика преди предсрочните президентски и парламентарни избори в Турция на 24 юни, предаде в. „Хюриет дейли нюз“.

На предизборен митинг вчера в Сакария, Северозападна Турция, Ердоган сравни цифри за продажбите на коли и хладилници от началото на управлението на Партията на справедливостта и развитието през 2002 г. и днес.

Той посочи, че през 2002 г. са били продадени 91 000 коли, а миналата година – 723 000 коли. Президентът отбеляза също, че през 2002 г. са били продадени 1 088 000 хладилници, а миналата година – 3 107 000. Това значи, че няма бедни хора. Ако има хладилник във всяка къща, ние сме на определено равнище на просперитет, заяви Ердоган.

Думите му предизвикаха вълна от реакции в социалните мрежи, като автори на критични коментари посочиха, че в почти всеки дом в Турция има хладилник от няколко десетилетия.

Кандидатът за президент на основната опозиционна Народнорепубликанска партия Мухаррем Индже също критикува Ердоган за неговото изявление.

Последната реч на Ердоган показва, че той толкова много се е отдалечил от хората на улицата. „В хралупи на дървета ли си съхранявахме храната преди теб, Ердоган?“, каза Индже на предизборен митинг вчера в окръг Айдън, Югозападна Турция.

Той си мисли, че дори един хладилник е лукс за тази нация, а самият той пие бял чай, който струва 4500 турски лири /975 долара/. Нашите граждани имаха хладилници в домовете си от 40 години, но Ердоган ги изпразни в последно време, добави Индже.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране