Зареждане

Напишете

СВЯТ

Ердоган призова за мир с Гърция

share

Турският президент Реджеп Ердоган призова за мир с Гърция, съобщи Анадолската агенция.“Имаме нужда от мир сега. Нашият мир с вас е като никой друг“, заяви турският президент. Ердоган заяви още, че гръцкият премиер Алексис Ципрас е „млад и динамичен“ лидер, който има желание „да направи нова стъпка“, и гръцкият президент Прокопис Павлопулос „е в същия дух“.

В края на миналата седмица генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова двете страни членки на алианса да разрешат различията в рамките на двустранните усилия. Той приветства телефонния разговор между премиерите на страните Алексис Ципрас и Бинали Йълдъръм.

Междувременно Турция реагира остро срещу Австрия и Холандия, които обявиха, че кампаниите в тях на турски партии и политици за изборите на 24 юни в Турция ще навредят на „демократичните ценности“. „С този подход Австрия и Холандия погазват демократичните ценности в собствените си страни, спомагат за разпространяването на расистки политически движения, враждебни на ценностите на ЕС“, написа в туитър министърът по въпросите на ЕС Йомер Челик.

spodelime.com

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.