12.01.2017 | 21:29
Еректиралият съветник на Кунева: Голите снимки са манипулация. Не се срамувам – аз съм жертва, не виновник (снимки)
Не разбирам кой толкова ме мрази, че да ме съсипе, казва Асен Александров

-Г-н Александров, как се чувствате във вихъра на “голия скандал”?

-Не съм много добре. Бях досега в училището. Горе-долу крепя се.

-Как си обяснявате случилото се?

-Нямам никакво обяснение. Още по-зле се почувствахме от това, което някъде бе написано – че жена ми Мария била качила снимките.

-Освен главата на тази снимка вие ли сте?

-От главата до кръста. Да се снимаш по бански, лошо ли е?! Казах, че са манипулирани частично снимките, но… все тая. Наистина нямам обяснение. Някой много ме мрази. Не знам, всичко може да е.

-Какво написахте в обясненията си до шефката на инспектората Ваня Кастрева?

-Още не съм ги написал. Ще напиша, че са ми хакнали домашния компютър и телефон, защото те са свързани. Вътре имам хиляди снимки Днес имахме педагогически съвет. Питах учителите. Нито един от учителите не ги е виждал на сайта. Не знам кой ги е виждал на сайта. Компютърът ми е хакнат, това ще кажа и на прокуратурата. Снимките по някакъв начин са качени някъде, макар че нито един колега не ги е видял на сайта на училището.

-Вие сте специалист математик и информатик, как допуснахте да ви направят такова нещо?

-Е, те ЦРУ допуснаха. Няма защита. Аз съм и доверчив. Не съм предполагал, че мога да бъда интерес за някого. Нямам представа, нали ви казвам. Тезите, че аз съм ги качил по погрешка – това е абсурдно. Самото качване в един сайт изисква няколко операции. Това за един специалист е абсурдно. В смисъл защо да не се хвърля през балкона, а ще предпочета бавна смърт Няма как да е по погрешка. Това са няколко операции, които са сравнително сложни. Това не е като фейсбус – да снимаш и да натиснеш едно копче по погрешка.

-Разбрах, че сте ходили на кардиолог, какво почувствахте, когато видяхте всички тези публикации и реакциите?

-Мислех, че получавам инфаркт Мария ме закара веднага. Някакъв много силен неврологичен спазъм, много силна болка в сърцето почувствах. Казаха ми, че е на психическа основа. Вчера кръвното ми беше 180 на 100, а аз съм спортист. Моето кръвно винаги е към 120 на 80. С инжекции и други работи ме оправят. Сега съм по-добре, да чукна на дърво. В болнични съм 2 седмици. Но дойдох в училище, защото трябваше да свърша някакви работи, да назнача мои заместници и т.н. А пък исках да видя колеги. Имам пълна подкрепа. Аз днес ги попитах: “Искате ли ме?” Те се разплакаха. Може ли да съсипеш един човек за една снимка?! Слагаш една снимка и след това правиш съчинения по снимка.

-А защо трябваше да подадете оставка като съветник на министъра на образованието?

-Защото не се чувствам психически в кондиция. Не се чувствам достатъчно добре, за да работя на много високо ниво. Но ще продължа да си работя, аз съм заместник-председател на комисията по иновативните училища. Ще продължа да работя в нея. Но исках да ги освободя от напрежението в министерството.

-Какво ви каза Меглена Кунева?

-Беше много внимателна към мен. Министър Кунева каза, че много съжалява и искрено ме подкрепя Не ме е притискала да подавам оставка. – Какво ще правите, когато изтече отпускът ви като директор на 51-о училище?

-Не, в болнични съм, защото наистина имам нужда от малко почивка. Ще работя, как в отпуск. Защо да съм в отпуск?! Аз не се срамувам от себе си. Аз съм жертва, не съм виновник.

-А вкъщи какво ви казаха?

-Жена ми страда повече от мен Тя психически не се чувства добре. Вдигна кръвно и тя, има и диабет. Нея трябва да подкрепям също. Тя се притеснява. Ако щеш, това ни е препитанието. Аз съм директор на училище. Тук съм най-силен. Тепърва на 60 години какво да работя? Тук знам най-много. Цялата ми експертиза в живота е там. Този капацитет го загубвам ей така, за нищо. А да кажеш, че специалист като мен сам го е качил, е абсурд. Все едно автомобилен състезател да не вземе ляв завой с 40 километра в час. Допреди малко в петицията на училищното настоятелство имаше 1300 подписа в моя защита. Целият колектив ми каза, че са свързани с мен и част от 51-о съм аз. Най-голямата ми радост днес беше това – сега, като разправям, ще се насълзя – как десетина дечица в училището се бяха събрали и ме прегърнаха. И аз се разплаках Като ме прегърнаха тези деца, си викам: “Това е, това ми е мястото.”

-Какво очаквате от проверката на софийската прокуратура?

-Вярвам в коректната работа и в действията на прокуратурата. Синдикат “Образование” подкрепи преподавателя Директорът на столичното 51-о СОУ “Елисавета Багряна” и съветник на Меглена Кунева Асен Александров от няколко дни е в центъра на скандал, след като негови голи снимки се появиха в сайта на училището и в някои медии. В сряда Софийската прокуратура обяви, че това са материали с порнографско съдържание и започна проверка на автентичността на снимките, както и кой ги е разпространил. От Министерството на образованието и науката са възложили на шефа на регионалното управление на образованието Ваня Кастрева проверка по случая. По-късно същия ден от МОН съобщиха, че Александров е подал оставка като съветник на министър Меглена Кунева. Родителите обаче категорично застанаха зад директора, тече подписка в негова защита, в социалните мрежи темата също е бурно обсъждана. С позиция в защита на Александров вчера излезе и синдикат “Образование” към КТ “Подкрепа”. Оттам определят случилото се като възмутително компрометиране на един достоен човек и очакват адекватни действия от прокуратурата.

Пред в. „24 часа“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране