29.08.2016 | 19:24
Ето кой може да замести Меркел начело на Германия
Християн-демократът Йенс Шпан е известен и като „буркофоб” и е подходящ да оглави "бунт на консерваторите" в ХДС

Членът на Християн-демократическата партия на Германия Йенс Шпан е най-вероятния наследник на Ангела меркел начело на Германия, пише „Гаридън”. Според автора на статията, през последната година не оптимистичните изявления на Меркел „Ще се справим”, а яростния противник на бурките Шпан са давали тон на политическите дебати във Федералната република.

Политикът е известен и с призивите си към мъжете-мюсюлмани да не „изпитват тревога при вземането на душ в залите за фитнес”. Досега Ангела Меркел можеше да разчита на подкрепата на своите партийни колеги, но днес след избухването на миграционната криза нещата се промениха радикално.

Сега на дневен ред са настроените срещу някои дразнещи европейските граждани мюсюлмански традиции като носенето на бурки политици и Шпан е един от тях. Той често заявява, че Германия е готова да помогне на мигрантите, он те трябва да са наясно кое е приемливо и кое не, ако искат да живеят и работят в Европа.

Точно той е подходящ да възглави „бунта на консерваторите” в собствената  партия на канцлера.  Засега обаче Шпан се се обявява открито срещу Меркел и подкрепя някои от решенията й. Но не забравя да напомни, че е трябвало по-рано в Берлин да оценят ситуацията и да вземат допълнителни мерки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране