18.09.2019 | 22:11
Ето кой „прави саботаж срещу правителството на Борисов” през БНР!
Депутатът и пиар на ДПС Велислава Кръстева отказва да отговори на обвиненията, че се е обаждала и е предизвикала паниката в ръководството на радиото

Депутатът от ДПС Велислава Кръстева е предизвикала паниката у ръководството на БНР, довело до свалянето от ефир на журналиста Силвия Великова. Това твърди бившият посланик на България в Москва Илиян Василев, който в момента се изявява като обществен анализатор и енергиен експерт.

Припомняме, че скандалът около Великова доведе до безпрецедентно спиране на програма „Хоризонт” от ефир в цялата страна за пет часа. Обяснението на ситуацията от страна на генералния директор на Българското национално радио Светослав Костов пред СЕМ бе нелепо. Потърпевш засега се оказва техническият директор Пламен Костов, срещу когото прокуратурата образува проверка за престъпление.

Журналистите в БНР пък се разбунтуваха в защита на Силвия Великова. Стигна се и до протест пред радиото с участието на репортери от други медии. От своя страна, притеснен от ситуацията премиерът Бойко Борисов се намеси в разрез с правилата и накара с телефонно обаждане директорът на БНР да възстанови Силвия Великова на работа като водещ и като съдебен репортер. Министър-председателят отрече да има вина за цензурата в БНР и обвини безадресно: „Те правят саботаж срещу правителството”.

Това доведе до коментар на Илиян Василев. „На вниманието на Бойко Борисов, защото очевидно е разстроен, че искат да го свалят. И с право. Но го е страх да назове нещата, та говори в трето лице – „ТЕ“, тези които искат да го свалят. Да го улесня. Защото ако съзнателно подминава, кой иска да го свали, действително ще падне. От страх и нерешителност. Удря на грешното място”, написа в понеделник Василев във „Фейсбук”.

В поста си след това той уточнява: „Пиарът на Доган и говорител на ДПС предала гневът Доганов и Пеевски, че се допуска Силвия Великова да петни „честното“ име на свещенния кандидат (за главен прокурор – б.а.) Гешев и да води сама. Вдига скандал и дава срок за реакция ….. или. И познайте какво става – паника и глупостта с уволнението, след това оттеглянето му. И феноменалното решение за „ремонт на кабела“ – нищо че има три отделни „кабела“ и няма как с ремонта на един да оправдаеш затварянето на ефира. Борисов мете след Доган и Пеевски и не смее да гъкне. Действително ще го свалят. Защото действително основният актив на КТБ – Виваком е в ръцете на ВТБ, тоест указанието от докладната записка на шпионина – русофил Малинов е изпълнена. „ТЕ“ така му наложиха и Гешев, който не е неговият кандидат. И няма да спрат, защото налагането на Гешев ще предизвиква нови и нови скандали, и сметката винаги ще плаща Борисов. Но пусто не може да каже кой иска да го свали и говори абстрактно. Страх.”

Във вторник Илиян Василев написа нов коментар по темата: От случката в БНР разбираме че личният пиар на Доган и на ДПС Кръстева е личен пиар и на Гешев. Може да уволнява, да спира, да назначава. Борисов също потвърди, че тя има пълна свобода на действие. Избираш Гешев – избираш Пеевски и Доган.  Няма по-голям тест за мащаба и дълбочината на проникване на Доган и Пеевски в държавата, на проказата която ни е обзела. Институциите са пленени, правителството и Парламента също. Остава само протестът и улицата.”

Илиян Василев визира като личен пиар на Доган и ДПС депутатката Велислава Кръстева. Тя е дългогодишен служител на партията, отговаряща за комуникациите с медиите. Сама се хвали, че е била близка до Ахмед Доган.

Велислава Кръстева е член на парламентарната Комисия по култура и медии. Какво обаче мисли тя за обвиненията на Илиян Василев? „Флагман” потърси в сряда Кръстева с въпроса наистина ли се е обаждала на някой от ръководството на БНР с претенции за работата на Силвия Великова. Депутатката обаче категорично отказа да коментира темата с оправданието, че това й било обидно, че тя била дългогодишен журналист и че се опитвали да я ползват за плашило.

велислава кръстева

Въпреки неколкократните настоявания на репортера на изданието Кръстева така и не отговори дали наистина се е обаждала на шеф от БНР.

Лъчезар Лисицов, „Флагман“

За грубия натиск и заплахи срещу директора на БНР написа дори и сайтът „Медиапул“ на Стояна Георгиева. Изданието се позовава на анонимни депутати от ГЕРБ, които заяви,  че Велислава Кръстева редовно си позволявала да дава инструкции на ръководството на радиото.

1 коментар

  1. Бичкията каза:

    И това курве, надула джуките!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране