04.12.2018 | 17:48
Евгени Крусев си тръгва заради ремонта на „Графа“
Зам.-кметът подаде оставка, след като получи призовка от прокуратурата

Зам.-кметът на Столична община Евгени Крусев подаде оставка.

Причината е, че е обвиняем по дело за нарушение при ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. Припомняме, че още преди няколко месеца от организацията „Спаси София“ алармираха за нередности при обществената поръчка, свързана с трамвайното трасе по улицата. Тогава Крусев обяви, че няма да подава оставка заради неприключил ремонт. Скандалите около „Графа“ обаче продължават почти всеки ден.

В понеделник Крусев е бил извикан на разпит във връзка с проверката на прокуратурата за ремонта на“Граф Игнатиев“.  На пресконференция в общината Крусев обясни, че вчера късно следобед е получил призовка от прокуратурата за ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. Той е призован в качеството му на обвиняем.

В тази връзка считам, че е най-отговорно и мъжката позиция в случая, може би, е аз да си подам оставката, подчерта заместник-кметът по транспорта. Крусев обясни, че ще си брани името и ще помага на разследването. Цялата изискана документация е изпратена на разследващите. Призна обаче, че като възложител на проекта носи отговорността. Ще продължа да нося отговорност, изтъкна той.
Крусев пробва и да се измъкне като намекна, че може би е подведен за проекта. Това, допълни той, ще разясни прокуратурата.

Зам.-кметът продължава да твърди, че ул. „Граф Игнатиев“ ще бъде красива и модерна след ремонта, който все още не е приключил, въпреки че сроковете отдавна изтекоха. Според него преди улицата е приличала на „ориенталски битак“, сега била „една от най-красивите в София“.

ХРОНИКА НА СКАНДАЛА

Ремонтът на столичния бул. „Граф Игнатиев“ оправда очакванията на общината, че ще бъде най-тежкият за 2018 година. Той започна в началото на май и трябваше да е готов до септември. Многобройните проблеми и скандали по проекта обаче забавиха изпълнението му с близо половин година.

Скандалът около Крусев започна през октомври тази година, когато строителната компания „Джи Пи груп“ беше глобена заради некачественото изпълнение на обществената поръчка. Проверките не спряха дотук. Прокуратурата започна разследване на изпълнителя „Джи Пи груп“ не само за злоупотреба с евросредства, но и за пране на пари.

След като кметът на София Йорданка Фандъкова глоби строителната фирма със 100 хиляди лева заради некачествено поставените плочки, се появи проблем и с положената виброизолационна настилка. По тази причина Министерството на регионалното развитие и благоустройството извърши неколкократни проверки на ремонта, за да се увери, че качеството на използваните материали отговаря на стандартите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране