08.08.2017 | 11:13
Евгения Банева: Майбаси, мерцедеси – елементаризиране на ситуацията
Бизнесдамата заяви, че синдикът е отговорен за състоянието на "Полимери" Девня

„Няма да обръщам внимание на елементаризиране на ситуацията с майбаси, мерцедеси и т.н.“ Това заяви пред Нова ТВ Евгения Банева. Тя и съпругът й Николай Банев са собственици на „Полимери“ Девня и вчера бяха критикувани от премиера Бойко Борисов.

Банева прехвърли изцяло отговорността за състоянието на предприятието на съда и синдика. Тя припомни, че семейството й не са в управлението на предприятието от края на 2012 г., когато то е обявено в несъстоятелност заради задължение от 33 хил. лв. „Ние управляваме предприятието от 1998 до 2012 г. Оттогава досега то се управлява от синдик Иван Балабанов. Премиерът Борисов е въведен в заблуда, че Баневи са опоскали предприятието“, каза Банева.

Според нея „гнилите ябълки“ в Окръжния съд в Бургас са напрвили така, че „Полимери“ от предприятие с над 200 млн. лв. активи се е превърнало в „лунен пейзаж“. Банева посочи името на съдия Цвета Павлова.

„Как така от 1997 г. до 2012 г. няма никакъв проблем с този опасен отпадък? Няма проблем, защото резервоарите са перфектно обслужвани. Такова предприятие подлежи на контрол. 4 години след несъстоятелността на предприятието става ясно, че този отпадък е много опасен“, каза Банева. И допълни, че отпадъкът е купен заедно с всички активи и това е записано в договора за приватизация.

„Аз не съм виновна, че синдикът не е намерил пари, за да поддържа резервоарите“, заяви Банева. И допълни, че е внесен оздравителен план. „И ако съдия Цвета Павлова си беше направила труда само да го прочете, предприятието щеше да бъде спасено. Смешно е да говорим за някакви си смешни 18 млн. лв. задължения на „Полимери“, каза още Банева. Според нея синдиците имат огромна власт и не носят никаква отговорност.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране