15.05.2016 | 11:59
Евровизия награди фашистка песен
Обстоятелството че Европа награди тази песен, по очевидни подбуди срещу Русия, е срам за самата Европа

По принцип не гледам „Евровизия“ и съм на мнение, че това е едно източване на държавни пари (от всички участници) в полза на частни субекти. Но за тазгодишната „Евровизия“, имах прогноза, че ще я спечели Украйна, независимо, че не я гледах. Просто „хибридната война“  го предсказваше. И аз нали съм „полковник“ от „руските хибридни войски“, та ги разбирам тия работи.

Песен, посветена на депортацията на кримските татари е по същество фашистка песен. През Втората световна война Крим е окупиран от нацистите. Битката за Севастопол е една от най-епичните във войната, и тя е спечелена от Германия. Кримските татари са били съюзници на Германия, част от тях дори са участвали в нацистки дивизии. Съвсем логично е след като СССР си връща полуострова да предприеме нещо. Трябва да се отбележи, че тези хора не са пратени в концлагери, както например са пратени японците в САЩ. Те просто са разселени из други части на СССР. Но това групи цивилно население да се разселва във време на война е съвсем нормално. Те са „рисков контингент“ и всички го правят. Както се вижда, дори в този случай СССР е бил по-хуманен от съюзника си САЩ.

През 1944 (войната още не е приключила) са изселени не само кримските татари, но и други народности – например арменци, гърци, и дори… българи. Това е била най-жестоката война в историята, подобни действия могат да се считат като най-мекото възможно във войната.

Пеенето на песен сега, посветена на този процес, и представяща действията на СССР като нещо неправилно и лошо, е чиста нацистка пропаганда и възраждане хитлеризма. Обстоятелството че Европа награди тази песен, по очевидни подбуди срещу Русия, е срам за самата Европа, много народ от която също е участвал в съпротивата срещу нацистите. Наградата на Евровизия се дава 50% от зрителите и 50% от журито. Ясно е за кого е гласувало журито. Но и преди – когато гласуваха единствено с СМС-и, и тогава си ставаха манипулации, защото нали някой ги брои тези СМС-и. Елица и Стунджи например бяха преместени от 1 на 5 място, просто защото България нямаше зала и ресурс да организира следващата Евровизия. Когато малката Крисия спечели второ място на детската Евровизия, това се потвърди, защото победителят Италия се отказа да организира, а ние действително имахме проблеми с организацията и се наложи намесата на Слави Трифонов и на частни субекти.

Всъщност, парадоксалното е, че по гласуване от публиката, печели с най-много гласове Русия, която иначе е пратена на 3 място. Т.е. по стария регламент, Русия би спечелила. Именно „журито“ подари приза на Украйна и татарите и. А фактът, че Европа признава, че в СМС-те води Русия означава, че най-вероятно руската песен е водела с огромна преднина там, та да признаят изобщо че е лидер.

Политически раздаваната награда на Евровизия е още един аргумент защо не трябва изобщо да участваме в подобни форуми. Едно, че само се дават пари и полза няма никаква. Друга, че конкурсът е нечестен и манипулиран, и участието ти фактически единствено легитимира пропагандата, зад победителя.

Но честито на Киев и на съюзниците на Хитлер във Втората световна война. Може новата песен да стане химн на батальона „Азов“, дето коли и беси цивилни и днес в Украйна…

Добри Божилов

2 коментара

  1. Златният Орфей в Слънчев бряг каза:

    Съжалявам, че трябва да го кажа. Навремето на конкурса Златният Орфей дадоха наградата на Алла Пугачова за изпълнението на песента „Буратино“, въпреки че не заслужаваше първата награда. Имаше един английски певец, който много по-добре пееше от нея и публиката дълго го аплодираше.Така, че си трайте и не критикувайте толкова много.Всичко беше толкова нечестно на Златния Орфей.

  2. Ватник каза:

    А през 2007, когато спечели Сърбия, Косово получи независимост. 2016 спечели Украйна. Очакваме независими ДНР и ЛНР.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране