08.04.2018 | 0:01
Фейсбук въвежда контрол над политическата реклама
Политическите послания ще бъдат обозначавани и ще се посочва кой ги финансира

Компанията Фейсбук обяви серия от мерки за по-стриктен контрол над политическата реклама, както и над някои много посещавани страници в мрежата, предаде Франс прес.

„Отсега нататък всеки, който иска да подаде политическа реклама или да засегне важна тема, ще трябва да бъде проверяван. За тази цел рекламодателите ще трябва да обявяват идентичността и местоположението си“, написа на своята страница във Фейсбук нейният собственик Марк Зукърбърг, обвиняван, че не е противодействал на политическата манипулация.

Освен това политическите послания ще бъдат обозначавани и ще се посочва кой ги финансира.

Зукърбърг трябва да се яви идната седмица пред американския Конгрес, за да даде обяснения за злоупотребите с лични данни на 87 милиона потребители на социалната мрежа.

„С приближаването на важни избори в Съединените щати, Мексико, Бразилия, Индия и Пакистан, един от моите приоритети за 2018 г. е да се уверя, че поддържаме позитивен дебат и не допускаме намеса в тези избори“, написа Зукърбърг на страница си във Facebook, която има около 100 милиона последователи.

Социалната мрежа Фейсбук заяви, че работи с външни организации за изготвяне на списък от важни и полемични теми и е наела хиляди допълнителни служители, които да приложат новите мерки, с оглед на парламентарните избори през ноември 2018 г.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране