19.05.2018 | 20:18
Феновете масово се отказват от присъствие на финала в Шампионската лига

Голяма част от феновете на „Ливърпул“ и „Реал“ Мадрид се отказват да присъстват на финала на Шампионската лига заради високите цени на хотелите в Киев. Това съобщава местният вестник „Вести“.

Финалът на най-престижния турнир в Европа ще се състои на 26 май на Олимпийския стадион в Киев, който има капацитет от 70 хиляди места. Дълго преди този мач местните хотели повишиха цените си за тази дата между 5 и 10 пъти.

Според изданието, феновете на двата отбора са спрели да резервират билети за финала, въпреки че техния жизнен стандарт е няколко пъти по-висок от този в Украйна.

Привържениците на „Ливърпул“ не могат да си позволят да дойдат или да останат в Украйна за двубоя за титлата Шампионската лига. Те считат това за „най-скъпия финал в историята“ и се оплакват от измами“, пише още „Вести“.

Изданието цитира английски запалянко, който казва, че пътуването в двете посоки струва 1700 лири, а настаняването в хотел може да се окаже 2-3 пъти по-скъпо от полета.

Според друг фен най-ниската цена за нощувка в хотел в периода 25-27 май е 900 лири, а за три нощувки тя варира между 3000 и 1800 хиляди лири. Властите в Киев все пак обявиха, че очакват около 35 хиляди привърженици от чужбина да присъстват на мача.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране