25.02.2017 | 5:03
Феновете на „Левски“ ще помагат с присъствие
Националният клуб на привържениците отказва да придобие акции, Тръст "Синя България" може да ги вземе

Феновете на „Левски“ се обединиха около идеята, че само с присъствие на мачовете на тима ще помогнат на клуба да излезе от трудното положение. Запалянковците са категорични, че трябва да превъзмогнат всички различия помежду си, които не са малко, за да може фалитът да бъде избегнат. Вчера от Националния клуб на привържениците (НКП) официално обявиха, че няма да придобиват акции в клуба, но това може да го направи друго сдружение на феновете – Тръст „Синя България“.

„НКП ще подкрепи всяка дългосрочна и достатъчно добре аргументирана стратегия за управление на клуба с ясни правила, срокове и отговорности. Тръст „Синя България“ разполага с необходимия кадрови, управленски и организационен потенциал, за да поеме управлението на клуба и да го поведе към устойчиво развитие“, се казва в разпространеното от фенклуба съобщение.

Малко преди това една от големите фракции в Сектор Б – „Южна дивизия“, обяви, че се завръща на стадиона и ще подкрепя отбора в следващите мачове. Тази група е в конфликт с Националния фенклуб на „Левски“ и спря да посещава срещите преди няколко месеца. Сега обаче феновете са готови да превъзмогнат всички различия помежду си, за да може клубът да тръгне нагоре.

Засега промени и в самия клуб няма да има – Спас Русев си остава главен акционер, останалите хора в ръководството също запазват своите позиции. Това пък стана ясно след среща на двама от шефовете – изпълнителния директор Диана Иванова и финансовия Красимир Иванов, с фенове, проведена в зала „Универсиада“. Двамата подробно разкриха ситуацията в клуба, заради която бяха бурно атакувани от запалянковците. Според сметките на Красимир Иванов на всеки домакински мач на „Левски“ трябва да се събират поне 5000 души, които да плащат билети. Така клубът ще излезе на печалба, тъй като при по-малко публика всяка среща на ст. „Георги Аспарухов“ носи нови загуби.

Дисциплинарната комисия на БФС наложи глоби на половината отбори от Първа лига за проявите на феновете им в последния кръг. За хвърлени бомбички най-тежко са наказани Левски и Ботев Пд – по 2000 лв. По 1300 лв. за хвърлени бомбички и предмети са наказани Пирин и ЦСКА-Сф. За използване на факли и димки Локо ГО, Локо Пд и Черно море са глобени по 300 лв.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране