26.11.2015 | 0:01
Феновете са призовани отново да спасяват ЦСКА
Инициатива цели събиране на 20 млн. лв. от редовите запалянковци за погасяване на дълговете

За пореден път ще бъде предприет опит за спасяване на ЦСКА с парите на обикновените фенове. Този път инициативата идва от сдружението „ЦСКА Акционерите“. Целта е до края на февруари да се съберат 20 млн. лв., които да отидат за погасяването на огромните дългове на клуба.

В обръщение от сдружението се посочва, че идеята е обсъждана с благодетеля на ЦСКА Гриша Ганчев. „На срещата между г-н Гриша Ганчев и представители на привържениците бе ясно заявено, че ако привържениците съберат 20 милиона лева, той ще покрие останалата разлика в дълговете на ПФК ЦСКА АД и по този начин дружеството ще продължи нормалното си съществуване. Наясно сме как звучи това, но го приемаме и като последен шанс пред всички нас, които желаем неговото оздравяване – сдружения, фенклубове, ветерани, деятели, организирани и неорганизирани привърженици. При положение че постигнем заложената като цел сума, всички заедно ще останем завинаги в историята на футбола“, се казва в изявлението.

Крайната дата на кампанията не е случайна – през март трябва да бъдат подадени документите на клубовете, които участват в професионалния футбол. А играещият във В група ЦСКА има ясна амбиция да е такъв, като си осигури в края на сезона влизане в Б група.

От „ЦСКА Акционерите“ се застраховат, че ако до 20 декември не бъдат събрани поне 1 млн. лв., то кампанията ще бъде счетена за неуспешна и събраната сума ще бъде дарена на волейболния ЦСКА.

Подчертано е също така, че това се счита като последната възможност за оздравяване на сегашното дружество. Ако планът не проработи, то от „ЦСКА Акционерите“ ще подкрепят „този план и човек, който дава възможност на ЦСКА като идея да се развива в подходяща за името си, традициите си и стремежите си среда – А група и Европа“. Което на практика значи, че ще бъде подкрепен вариантът за обединение между „Литекс“ и ЦСКА.

До момента на няколко пъти бе отправян апел към феновете – при управлението на Александър Томов стартира кампания за публично предлагане на акции, а след нейния неуспех запалянковците бяха молени просто да дарят средства, с които да бъде осигурен лиценза за сезон 2015/16. Но и тези пари не постигнаха желанието на дарителите.

След като новата инициатива беше обявена публично вчера, от мениджърската компания „Градев спортс“ обявиха пред „Спортал“, че ще опростят половината от сумата, която имат да получават от ЦСКА (общо 320 000 евро), ако кампанията на „ЦСКА Акционерите“ се окаже успешна.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране