01.12.2017 | 19:38
Фирма на депутат от ДПС ще чисти снега в Хасково срещу 540 000 лв.
„Ата-строй“ ЕООД е спечелила и обществената поръчка в Маджарово

Съпругата на бившия депутат от ДПС Мехмед Атаман ще чисти снега в Община Хасково срещу 540 000 лева. На 30 ноември кметът на града Добри Беливанов и подписал договорите с „Ата-строй” ЕООД, чийто формален собственик е съпругата на Атаман – Айше.

За почистването тази зима са обособени три позиции – първата е за общинската пътна мрежа, останалите две са за града, разделен по квартали. За победител и в трите позиции е определена фирмата на Мехмед Атаман. Добри Беливанов е сключил три договора за по 180 000 лева с „Ата-строй“ ЕООД.

Председател на тръжната комисия е бил заместник-кметът Велин Балкански. При отварянето на ценовите оферти става ясно и предложението на „Ата-строй“ ЕООД. За чистене на улици в Хасково фирмата ще получава по 100 лева за машиночас. При машинно опесъчаване – по 80 лв., при ръчно – 88 лева на час за човек. За товарене на сняг и лед офертата е 350 лева за машиносмяна, а за извозването им – 250 лева на час за машина.

За чистене на улици по селата общината ще плаща по 120 лева за машиночас, а за 1 км селски път в двете посоки – по 60 лв. Времето за реакция, предложено от Ата строй, е 10 минути. Комисията е оценила всяко от ценовите предложения на фирмата с най-високия възможен брой точки.

Миналата година за почистването на снега в Община Хасково бяха дадени 450 000 лв.

Фирмата на Мехмед Атаман е спечелила и обществената поръчка за почистването на снега в Община Маджарово. Договорът е подписан от кмета на градчето Милко Армутлиев. Други 305 000 лв. „Ата-строй“ ЕООД получава за ремонт на селски улици в същата община.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране