20.05.2019 | 0:01
Френски министър: Победа на Льо Пен може да застраши еврото
Партията й ще има близки резултати с центристката "Република, напред!" на президента Еманюел Макрон

„Победа на крайнодясната партия „Национален сбор“ на Марин Льо Пен в изборите за Европейски парламент идната седмица може да навреди на еврото и да нанесе щети на френската икономика и промишленост”. Това заяви днес министърът на икономиката и финансите Брюно Льо Мер, цитиран от Ройтерс и БТА.

Социологически допитвания показват, че партията на Льо Пен, която по-рано се наричаше „Национален фронт“, ще има близки резултати с центристката „Република, напред!“ на президента Еманюел Макрон.

Ако националистите чрез Марин Льо Пен спечелят на 26 май, то това ще има сериозни последици за нашите финанси, ще има сериозни последици за стабилността на еврото, каза Льо Мер днес по телевизия Бе Еф Ем. „Това ще бъде сериозно за цялата икономика и за всички промишлени политики, които сме започнали”, каза министърът.

„Страните в една „крехка“ еврозона трябва да вземат допълнителни мерки в обединенията на банковите и капиталови пазари. Тези решения са трудни за вземане. Ако обаче не ги вземем, еврото може да бъде застрашено”, допълни още министърът.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране