21.11.2017 | 17:03
Гаф с превода прекъсна речта на Антонио Таяни пред депутатите
Председателят на ЕП започна речта си отначало и обеща следващия път да знае български

Гаф с превода прекъсна речта на Антонио Таяни пред българските депутати в парламента. Тъй като преводът не можеше да започне, се наложи председателят на Европейския парламент да започне речта си отначало. Той обеща следващия път да знае български.

Българското председателство може да разчита още отсега на пълната подкрепа и сътрудничество на Европейския парламент, заяви Таяни в обръщението си пред българското Народно събрание.  Според него особено подходящ е изборът на правителството да направи едно председателство, отворено към гражданите.

Антонио Таяни поздрави българските власти за постигнатия напредък в последните години.  Той отбеляза, че според последния доклад на ЕК по механизма за сътрудничество и проверка България бележи напредък. Окуражавам ви да следвате този път, заяви председателят на Европейския парламент и отбеляза, че България е малка държава, но с огромен потенциал.  Таяни посочи, че заради външните си граници България е ключова за европейската политика за сближаване, сигурност и управление на миграционните потоци.

Председателят на ЕП завърши словото си на български език с думите „Съединението прави силата“, каквото е и мотото на българското председателство на Съвета на ЕС.

Преди обръщението си към депутатите той се срещна с президента Румен Радев и с премиера Бойко Борисов.

Те обсъдиха ситуацията в Близкия изток, отношенията с Турция, както и редкият шанс, който могат да получат Западните Балкани, след като България поеме европредседателството – за около две години и половина те могат да получат възможността да започнат преговори за присъединяване към ЕС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране