11.04.2017 | 9:02
Гайтанджиев е имал помагач в изнасянето на папката за тунел „Железница” – търси се кой е „къртицата“
Липсва част от техническата характеристика на офертата, вероятно ще има нов търг

Съхранението на документите е отговорност на председателя на оценителната комисия. Аз лично разбрах, че липсват на 31 март – петък. Медиите разбраха в неделя, понеделник затова, но забавяне не е имало, обясни в ефира на Би Ти Ви служебният министър на регионалното развитие Спас Попниколов.

„Навсякъде има видеонаблюдение – и в стаята, и по коридорите, знам, че то е работило в деня на изчезването на папката. Доколкото знам от медиите, документите са изнесени от външния експерт Стефан Гайтанджиев, който е избран чрез електронен жребий. Имам информация, че с него е бил още един човек, член на комисията, но не знам кой е той. Липсва част от техническата характеристика на офертата“, разясни още Попниколов след скандала с изчезването на папка с документи за строителството на тунел „Железница” на АМ „Струма”.

„Предполага се, че ще има жалби за прекратяване на процедурата и след като те изтекат, вероятно ще бъде обявен нов търг. Но кой ще направи това – ще покаже времето“, отговори с увъртане Попниколов.

„Според мен това е саботаж – и срещу работата на служебния кабинет, и срещу Пътната агенция“, категоричен е министърът. „Прекратяването на тази процедура няма да доведе до загуба на средства. Рискът е в забавянето на участъка от Кресненското дефиле“, каза още той.

„Не мисля, че трябва да подавам оставка“, отсече Попниколов относно искането на Камарата на строителите да напусне поста си. „Мотивите за това искане имат политически характер“, допълни министърът.

„Много моля г-жа Лиляна Павлова да се извини на всички работещи в Пътната агенция. В нейното министерство аз заварих много неща, за които не искам да бъда отговорен. Например – не бяха оставени пари за тунелите „Ечемишка“ и „Витиня“. Направих опит да поискам средства, но ми бяха отказани“, обясни Попниколов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране